Gemeente Hilversum

11 maart openingsfeest Cruyff Court

publicatiedatum: donderdag 26 februari 2009

11 maart openingsfeest Cruyff Court

Jongeren voetballen al een tijdje op het Cruyff Court, maar woensdag 11 maart wordt het veld officieel geopend. Het wordt een sportief feest voor jongeren uit Noord. Met een voetbaltoernooi voor groep 7 en 8 en allerlei activiteiten op en om het Cruyff Court. Ook de Frogers komen 11 maart weer even terug naar Noord. Zij reiken de prijs uit van het voetbaltoernooi.

Het programma:

o 13.00 Officiële openingshandeling met wethouder Jan Rensen en Carole Thate, directeur Stichting Cruyff Courts KNVB Velden o 13.30 Start voetbaltoernooi voor groep 7 en 8* o 15.00 Pannastricks-clinic**
o 16.00 Prijsuitreiking door de Frogers!

Om het veld is er van alles te doen. Er is een springkussen, draaimolen en een Panna Arena. Voor de jeugd is ook limonade en iets lekkers. En niet te vergeten suikerspin. Het wordt dus echt een feest voor zowel de jongere als de oudere jeugd in de wijk. Iedereen is welkom!


* De inschrijving van het voetbaltoernooi voor groep 7 en 8 loopt via de scholen in Noord. Ook het wijkcentrum levert een team.
** Aanmelden voor de Pannatricks-clinic kan op de dag zelf tot 14.30 uur bij de Jongerenbus. De Jongerenbus staat bij het Cruyff Court.

Een prachtige speelvoorziening
Het Cruyff Court in Hilversum Noord ligt aan de Stephensonlaan. Het is een kunstgrasvoetbalveld dat met subsidie van de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden is aangelegd. Het Cruyff Court is het eerste project dat is opgeleverd in het kader van het ISV Noord (Investeringsprogramma Stedelijke Vernieuwing). Hierin werken de gemeente, corporaties en de welzijnsstichting samen aan de vernieuwing van de wijk en het verbeteren van de leefbaarheid.

Het Cruyff Court is heel belangrijk voor de wijk omdat goede speelvoorzieningen noodzakelijk zijn in een wijk met veel jongeren. Daar is het Cruyff Court een goed voorbeeld van! Het veld is voornamelijk bedoeld om te voetballen. Maar je kunt er ook andere sporten spelen. Idsert Wouda een TOS (Thuis Op Straat) medewerker van Versa Welzijn begeleidt iedere dinsdag- en donderdagmiddag de jeugd. Hij staat dan bij het veld met de Jongerenbus en speelt allerlei voetbalspelletjes met ze.

Ook worden jaarlijks meerdere activiteiten georganiseerd op het veld. In 2009 staan de volgende evenementen in de planning: o Een 6x6 voetbaltoernooi. Dit toernooi is bedoeld voor jongeren uit groep 7 en 8 van de basisschool. Dit is een landelijk initiatief. De winnaars van dit toernooi treffen elkaar vervolgens in een landelijke finale.
o Een voetbaltoernooi voor verstandelijk gehandicapten (Jeugd G-voetbal).
o Een pleinencompetitie voor tieners. Teams van verschillende jongerencentra uit Hilversum voetballen tijdens deze drieweekse competitie met en tegen elkaar.
o Een street-soccertoernooi. Een ééndagstoernooi voor jongeren tussen de 16 en 20 jaar.
o Een meidenvoetbal toernooi.
o Een ´move on the kids´ toernooi. Dit is bedoeld om kinderen die weinig sporten in beweging te brengen.

Ook vinden er in de vakanties allerlei activiteiten plaats. Kortom het Cruyff Court is een mooie plek voor jongeren.

Spelregels Cruyff Court

1. Na 22:00 uur mag geen gebruik meer worden gemaakt van het veld en is het stil hier

2. Houdt rekening met de buren, maak geen onnodig lawaai
3. Spreek omwonenden met respect aan

4. Het gras is kwetsbaar, laat geen kauwgom en etenswaren achter op het veld

5. Gun elkaar de ruimte, speel samen en spreek elkaar aan bij slecht gedrag

6. Gebruik geen drugs en alcohol, dat gaat niet samen met sport