Nederlandse fabrikant komt met eerste lichtgevende vlag

11/03/2009 09:51

IvRM Communicatie BV

LightUp(R) brengt licht in de duisternis

Amsterdam, 11 maart 2009 - Met de inzet van gepatenteerde technologie is het Faber Vlaggen gelukt om een vlag te ontwikkelen die licht geeft in het donker. Het nieuw ontwikkelde printprocedé licht de kleuren op in de schemering en in het donker. Het concept maakt toepassing mogelijk voor vlaggen, spandoeken, banners, displays en parasols. Normale afbeeldingen krijgen door deze toepassing een extra dimensie, bij zowel indoor als outdoor gebruik.

Door aan de kleurstoffen fluorescerende pigmenten toe te voegen, lichten in het donker en onder invloed van UV-licht de warmere kleuren extra op. Faber Vlaggen heeft de exclusieve rechten om dit zogenaamde LightUp(R) procedé te gebruiken. De toepassing is geschikt voor full colour afbeeldingen op textiel. Bij de toepassing van LightUp(R) wordt gebruik gemaakt van blacklight-lichtbronnen,waardoor lichtvervuiling tot een minimum beperkt blijft.

Onderscheidend Vermogen

Martin Koppelaar, CEO bij Faber Vlaggen: 'Wie wil nou niet dat de blik van de consument net even langer wordt gevestigd op zijn of haar reclame-uiting? Op deze manier onderscheiden producten, ondernemers en marketeers zich op een originele manier van de concurrentie. Ik ben er dan ook erg trots op dat Faber Vlaggen het wereldwijde patent in handen heeft van LightUp(R). Op deze manier kan Faber Vlaggen een lichtpuntje zijn in de huidige donkere dagen'.

Over Faber Vlaggen

Faber Vlaggen is dé specialist op het gebied van vlaggen, spandoeken, banners en displays. Wat in 1933 is begonnen als zeilmakerij, is inmiddels uitgegroeid tot één van 's werelds grootste producenten van vlaggen. Faber Vlaggen werkt voor diverse grote internationale opdrachtgevers waaronder de Olympische Spelen.





http://www.fabervlaggen.nl