Politie Hollands Midden

Datum: 11 maart 2009

Katwijk Winkeldief bedreigt personeel en agenten De politie heeft dinsdagavond 10 maart rond 19.30 uur een 35 jarige man uit Rijnsburg aangehouden. Winkelpersoneel van een supermarkt aan de Zeilmakerstraat betrapte de man op winkeldiefstal. Hij was vertrokken maar werd door drie medewerkers achterhaald. Op dat moment ging hij over tot het bedreigen van de drie. Ze lieten hem gaan en schakelde de politie in. Deze hield de man met enige moeite in zijn woning aan. De man bedreigde agenten met een mes en na twee keer gepeperd te zijn liet hij zich in de boeien slaan en kon hij worden overgebracht naar het politiebureau. Daar zit hij nog vast.

Leiden Aanhoudingen voor diefstallen Dinsdagavond 10 maart heeft de politie een 16 jarige jongen en een 40 jarige man uit Leiden aangehouden omdat zij een bromfiets en een fiets hadden gestolen. Het gaat hier om twee afzonderlijke zaken. Agenten hielden op de Langegracht de 40 jarige man aan. Hij reed op een damesfiets waarvan ondermeer het framenummer was weggehaald. Bij zijn verhoor bekende hij dat hij de fiets die middag elders in Leiden had gestolen. De politie heeft de fiets in beslag genomen en doet onderzoek naar de rechtmatige eigenaar. De 16 jarige jongen werd op de Rooseveltstraat aangehouden. Agenten waren op zoek naar hem nadat hij bij de spoorwegovergang aan de Andries Schotkade neergelaten spoorbomen en het rode licht negeerde. Op de Harmen Doumastraat gooide hij de bromfiets waar op hij reed neer en rende weg. Tijdens zijn verhoor bekende hij dat hij de bromfiets op de Herenstraat had gestolen. De eigenaar deed daar die avond bij de politie aangifte van. Beide verdachten zijn na hun verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie makt proces-verbaal op.

Leiden Man gedwongen te pinnen Een 22 jarige Leidenaar is woensdag 11 maart om 00.15 uur door twee mannen, een blanke en een donkere man met een fiets, gedwongen geld te pinnen. De Leidenaar liep over de Hoefstraat toen hij de twee mannen zag staan op de kruising met de Garenmarkt. De blanke man bedreigde de Leidenaar met een mes en wilde geld hebben. Behalve het geld uit zijn portemonnee werd hij ook gedwongen geld te pinnen bij de Fortis pinautomaat op de Doezastraat. De andere man stond ondertussen aan de overkant van de weg te wachten. De Leidenaar liep hierna weg richting de apotheek. Hij zag, toen hij omkeek, de blanke man weglopen richting de Herenstraat. De donkere man die met de fiets was, was inmiddels weg. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Leiden Aanhoudingen na vernielingen De politie heeft dinsdagavond 10 maart drie Leidenaren van 13 (2) en 14 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen. De politie kreeg rond 21.15 uur de melding dat drie jongens verkeersborden hadden vernield op de kruising Lage Morsweg met de Damlaan. Volgens de melder hadden de jongens een verkeersbord van een dranghek getrokken en hadden ze een verkeerspaal met een bord omver getrapt. De agenten trof één van de verdachten aan op de Damlaan. Een andere verdachte werd thuis aangehouden en de derde meldde zich aan het bureau. Het verkeersbord werd bij één van de verdachten thuis onder zijn bed gevonden.

Gouda Mobiele telefoon gestolen De politie doet onderzoek naar de diefstal van een mobiele telefoon van een 14 jarige jongen uit Bergambacht. Hij liep dinsdag 10 maart rond 14.40 uur over de Noothoven van Goorstraat toen daar een voorbijganger zijn mobiele telefoon uit zijn hand pakte en er mee wegrende. De dader verdween in het kleine tunneltje terhoogte van de Derde Kade. Een ingezette achtervolging op hem door de gedupeerde mocht niet meer baten.

--------------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------