Gemeente De Bilt


Onderzoek naar sportdeelname Biltse bevolking

Sportmonitor De Bilt

Het gemeentebestuur van De Bilt wil graag weten in welke mate de inwoners actief deelnemen aan één of meerdere sporten. Daarom is de afgelopen week in opdracht van het college een schriftelijk onderzoek gestart. Het onderzoek, ook wel sportmonitor genoemd, wordt uitgevoerd door het W.J.H. Mulier Instituut, in de vorm van een schriftelijke enquête. Een onderdeel uit het onderzoek bestaat uit vragen over een golfbaan.

Voor het onderzoek is een willekeurige steekproef getrokken van 5000 inwoners verspreid over de zes kernen. Bovendien is gekozen voor een spreiding over drie leeftijdscategorieën, te weten de categorie 6-11 jaar, de categorie 12-17 jaar en tenslotte de volwassenen van 18 - 69 jaar. Voor elke categorie is een aparte vragenlijst opgesteld. De inwoners die via deze steekproef zijn geselecteerd hebben rond 6 maart de enquête ontvangen.

Het onderzoek is gericht op het verkrijgen van inzicht in de mate van sportdeelname en de aard daarvan. Daarnaast wordt gemeten in hoeverre er behoefte bestaat aan een golfbaan in onze gemeente. De vragen hebben betrekking op de behoefte aan een golfbaan en niet op de eventuele locatie van een golfbaan.

De planning is dat de resultaten van het onderzoek in juni 2009 aan de raad ter bespreking worden aangeboden. De resultaten van het onderzoek over de sportdeelname neemt de gemeente mee in haar sportbeleid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de communicatieadviseur, Patricia Kok, telefoon (030) 2289 502 of Linda van den Noort, telefoon (030) 2289 500.

Bilthoven, 10 maart 2009