Gemeente De Bilt


Combinatie zwembad, sporthal en zalencentrum

Haalbaarheidsstudie sport- en recreatiecentrum De Bilt

Naar aanleiding van de verouderde staat van de gebouwen van zwembad Brandenburg en de sporthal van het H.F. Wittecentrum, wordt momenteel onderzoek gedaan naar de mogelijkheid functies te combineren in één nieuw te realiseren sportcentrum in De Bilt.

Een bureauselectie heeft plaatsgevonden. Het college heeft de opdracht verstrekt aan Kuiper Compagnons uit Rotterdam, een bureau dat veel ervaring heeft met dergelijke studies. Vervolgens zal de gemeenteraad in juni 2009 de resultaten van de haalbaarheidsstudie behandelen.

De haalbaarheidsstudie richt zich zowel op stedenbouwkundige zaken (voor de nieuwe locatie èn voor de achterblijvende locaties) als op de mogelijke exploitatie van een dergelijk multifunctioneel sport- en recreatiecentrum.

De gemeenteraad heeft op 23 oktober 2008 opdracht gegeven aan het college om uit te zoeken of het mogelijk is een nieuw sport- en recreatiecentrum in De Bilt te realiseren. Het college heeft gekozen voor een projectmatige aanpak. Als eerste is een startnotitie vastgesteld. Deze startnotitie bevat de opdrachtformulering, de inrichting van het te volgen proces en de planning.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de communicatieadviseur, Patricia Kok, telefoon (030) 2289 502 of Ingrid Verbeek, telefoon (030) 2289 501.

Bilthoven, 10 maart 2009