Gemeente Duiven


Aanleg fruitbongerd 'De Nieuweling'


----------
Voor de ontsluiting van 'De Nieuweling' is een voet/fietspad tussen de Wildenborchallee en de Heiliglandsestraat aangelegd. Inmiddels is gestart met de aanleg van het groen ten zuiden van deze voet/fietsverbinding.

Deze groenstrook word ingericht als fruitbongerd. Hierdoor ontstaat binding met het landschap en de cultuurhistorie van de omgeving. Er worden daarom ook zoveel mogelijk locale fruitrassen gebruikt en de bongerd wordt omsloten door een meidoornhaag. Het is fruit is geschikt voor consumptie en mag door iedereen geplukt worden. De soorten die worden aangeplant zijn:
-2 Prunus Avium 'Bigarreau Burlat' (kers) -1 Prunus Avium 'Schneider`s Spate Knorpelkirsche' (kers) -1 Prunus domestica 'Victoria' (pruim) -2 Prunus domestica 'Riene Claude d`Oullins' (pruim) -1 Malus domestica 'Groninger Kroon' (appel) -1 Malus domestica 'Elstar' (appel) -1 Malus domestica. 'Rode Boskoop' (appel) -1 Pyrus communis 'Beurre Hardy' (peer) -1 Pyrus communis 'Beurre Alexandre Lucas' (peer) -1 Pyrus communis 'Jut' (peer) Ook wordt begonnen begonnen met het aanplanten van de laatste groenvakjes in deze één na laatste fase.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer H.L.W. Aalders. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 0316-279347 of per email h.aalders@duiven.nl