Gemeente Pekela


Bespaar energie en win een straatfeest

Met het Nationale Klimaatstraatfeest viert heel Nederland feest voor een beter klimaat. De opdracht is eenvoudig: ga met zoveel mogelijk buren aan de slag om energie en geld te besparen.

Vijfhonderd straten met de meeste klimaatpunten, de beste ideeën en de hoogste energiebesparing winnen een Klimaatstraatfeest op 16 mei 2009. En de allerbeste straat krijgt een swingend Superstraatfeest met een liveoptreden van een bekende artiest. Inwoners kunnen zich aanmelden op de site http://www.klimaatstraatfeest.nl. Iedere deelnemer krijgt na aanmelding een welkomstpakket thuisgestuurd.

Ook wethouder Dijk steunt het klimaatstraatfeest in Pekela. Zuinig wassen, het Nieuwe Rijden, isoleren van het huis, vaker de fiets pakken, de thermostaat een graadje lager zetten en spaarlampen gebruiken zijn voorbeelden hoe je energie kunt besparen. Door als gemeente deze campagne te ondersteunen krijgen alle deelnemende straten in onze gemeente 1000 bonuspunten extra.

Hoe doe je mee?

Maak met je straat een goed en origineel energiebesparingsplan en bespaar daarmee zoveel mogelijk energie en geld. Voor de bespaarde energie verdien je klimaatpunten. Gewoon, door aan te geven wat jij en je straat de komende tijd gaan doen voor het klimaat. Hoe meer je met je straat samenwerkt, hoe meer punten. Wie weet valt jullie straat in de prijzen en genieten jij en je straatbewoners op 16 mei van een welverdiend straatfeest! Doe mee en win een klimaatstraatfeest. Meld je nu aan via de website www.klimaatstraatfeest.nl.

In het SBS6-programma 'Piets Weerbericht' wordt wekelijks een klimaatstraat-item uitgezonden, uit steeds een andere deelnemende straat. Lijkt het je ook leuk als Piet jouw straat bezoekt voor de opname van Piets Weerbericht? Meld jouw straat dan aan.

Extra: Hoofdprijs voor Beste Burenactie

Buren de voor een beter klimaat samen een groen project in hun eigen buurt of straat opzetten, kunnen daarvoor 5000,- in de wacht slepen. De provinciale Milieufederaties delen in elke provincie zon hoofdprijs uit. De voorwaarden zijn dat het project een bijdrage levert aan een beter klimaat, dat het samen met de buren wordt ingediend, een dat het een goed voorbeeld is dat andere straten kunnen navolgen.

De deelnamevoorwaarden en een aanmeldformulier kun je hier downloaden: art/uploads/090109 Criteria Prijs voor de beste burenactie.doc

Ron Jans steunt het Klimaatstraatfeest

Bekijk hier het filmpje met de aanbeveling van Ron Jans: http://nl.youtube.com/watch?v=zZGSGo7sVqM