Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.40 uur

Utrecht, 11-03-2009

Bedreiging

NIEUWEGEIN Een man bedreigde in de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 maart de vrouw van een ex-zakenpartner. Hij werd aangehouden.

Tussen 01.30 uur en 02.00 uur belde een 39-jarige man uit Nieuwegein meerdere malen naar de Nieuwegeinse woning van een ex-zakenpartner van hem. Zijn 37-jarige vrouw nam op en werd meerdere malen verbaal met de dood bedreigd. Bij het laatste gesprek gaf de 39-jarige man aan naar de woning te komen.

Kort na 02.00 uur verscheen de verdachte inderdaad bij de woning, belde aan en bonkte op de deur. De bewoner deed open, maar gaf aan zich eerst wat verder aan te willen kleden en sloot de deur. Omdat één van zijn dochters had gezien dat de 39-jarige Nieuwegeiner een groot mes bij zich had, deed de bewoner de deur niet meer open en werd 112 gebeld.

Agenten gingen ter plaatse, maar toen bleek de verdachte te zijn verdwenen. Zij gingen naar zijn woning, waar de 39-jarige verdachte vervolgens werd aangehouden. In de woning troffen de agenten twee messen aan, die in beslag werden genomen. De aanleiding tot de bedreigingen lag hoogstwaarschijnlijk in een zakelijk geschil. De 37-jarige vrouw deed aangifte van bedreiging met de dood. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Jongen mishandeld

NIEUWEGEIN Een jongen deed op dinsdag 10 maart aangifte van een mishandeling die op maandag 9 maart plaatsvond.

Op maandag rond 15.15 uur fietste een 13-jarige jongen uit IJsselstein met drie andere jongens over de kruising van de trambaan op de Aalscholver. Zij zagen dat daar drie jongens stonden en die riepen iets naar hen. Het viertal fietste door, maar de drie renden achter hen aan. Eén van de drie pakte de fiets van de 13-jarige jongen beet en gaf hem vervolgens een vuistslag in zijn gezicht, waarna het slachtoffer er op de fiets vandoor ging. Tegen de fietsen van twee van de andere jongens werd geschopt, maar zij zagen kans weg te fietsen.

Het slachtoffer liep letsel in zijn gezicht op en deed op dinsdag aangifte. De politie zal een verklaring van de getuigen opnemen en stelt een onderzoek naar de drie verdachten in.