Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht, 11-03-2009

Autobrand

LOENEN AAN DE VECHT In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 maart werd een auto zwaar beschadigd door brand.

Rond 01.35 uur hoorde een bewoner van de Van Amstellaan een harde knal en zag vervolgens een hoop licht. Hij zag dat een geparkeerde auto in de straat in brand stond en belde 112. De brandweer en politie gingen ter plaatse. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto zwaar beschadigd raakte. Gezien de aangetroffen sporen heeft de politie een sterk vermoeden van brandstichting.

Aan getuigen van de brandstichting en aan mensen die tussen 01.00 uur en 02.00 uur iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Van Amstellaan wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Te veel op

LOENEN AAN DE VECHT Een agente in haar vrije tijd zag op dinsdagavond 10 maart een kennelijk dronken automobilist rijden. Hij werd kort daarna aangehouden.

Rond 20.15 uur reed een agente in haar vrije tijd over de Provinciale weg N201. Zij zag dat een automobilist voor haar reed, die kennelijke een behoorlijke slok op had. Zij belde de politiemeldkamer en die stuurde een politie-eenheid die kant op. Bij een bushalte werd de automobilist, een 42-jarige man uit Utrecht, gecontroleerd. Hij bleek inderdaad te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 500 ug/l, meer dan twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.