Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Instellingsbesluit commissie van onderzoek besluitvorming Irak

6 maart 2009

De ministerraad heeft op voorstel van minister-president Balkenende, mede namens de ministers Verhagen van Buitenlandse Zaken, Van Middelkoop van Defensie en Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ingestemd met het instellingsbesluit commissie van onderzoek besluitvorming Irak.

De commissie zal onderzoek doen naar de voorbereiding en besluitvorming in de periode zomer 2002 tot zomer 2003 over de politieke steun van Nederland aan de inval in Irak in het algemeen en over aspecten van volkenrechtelijke aard, aspecten van de inlichtingen- en informatievoorziening en aspecten van vermeende militaire betrokkenheid in het bijzonder. In dit onderzoek worden betrokken alle door de Eerste en Tweede Kamer gestelde vragen over dit onderwerp, a lsmede alle vragen die zij mogelijk nog over dit onderwerp stellen gedurende de periode van het onderzoek. De commissie zal voor 1 november 2009 een rapport uitbrengen aan het kabinet onder gelijktijdige doorzending, en daarmee openbaarmaking, aan beide Kamers der Staten-Generaal.

De ministerraad heeft ermee ingestemd de heer mr. W.J.M. Davids te benoemen tot voorzitter van de commissie. De overige leden van de commissie worden benoemd op aanbeveling van de voorzitter. Het betreft de volgende personen:
* mevrouw prof. dr. M.G.W. den Boer
* de heer prof. C. Fasseur
* de heer mr. T. Koopmans
* de heer prof. dr. N.J. Schrijver
* mevrouw prof. dr. M.J. Schwegman
* de heer mr. A.P. van Walsum

Het instellingsbesluit commissie van onderzoek besluitvorming Irak wordt binnenkort in de Staatscourant gepubliceerd. Naar boven

---

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties