Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.05 uur

Utrecht, 11-03-2009

Politie zoekt getuige(n) van aanranding

UTRECHT De politie is op zoek naar getuige(n) van een aanranding die in de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 maart heeft plaatsgevonden in de omgeving van de Petermoederslaan.

Rond 04.15 uur fietste een 23 jarige vrouw uit Utrecht over de Lagenoord. Tussen de Oude Pijlsweerdstraat en de Parklaan stond ineens, uit het niets, een man op het fietspad. De man had een mes in zijn hand en dwong de vrouw tot stoppen. De vrouw voelde dat het niet goed zat, stapte van haar fiets en rende weg. De man kwam achter de vrouw aan en greep haar vast. In eerste instantie wilde hij geld van het slachtoffer. Nadat zij hem een aantal euros had gegeven, zag zij kans zich los te rukken en weg te rennen.

De man kwam weer achter haar aan. Tijdens de vlucht schreeuwde de Utrechtse om hulp. Op een gegeven moment kwam uit tegenovergestelde richting een fietser over de Lagenoord aanrijden. Het leek er even op of hij zou stoppen, maar uiteindelijk reed hij door. Het slachtoffer werd door de man in de omgeving van de Petermoederslan een nis ingeduwd en onzedelijk betast. De vrouw zag wederom kans om weg te vluchten en kon uiteindelijk zo aan haar belager ontsnappen.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze aanranding. In het bijzonder wil de politie in contact komen met de man die op zijn fiets over de Lagenoord reed en de vrouw zeker heeft gezien. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord,

tel.: 0900 88 44.

Verwarde man

UTRECHT De politie heeft woensdagmorgen 11 maart een 38-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van brandstichting.

Rond 07.00 uur zag een getuige dat er brand was in een woning aan het Majellapark en belde de hulpdiensten. Toen agenten ter plaatse kwamen, stond de 38-jarige bewoner buiten en maakte een verwarde indruk. De Utrechter is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie is een onderzoek gestart omdat er vermoeden is van brandstichting.

Gestolen fiets

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een jongen op een fiets over het Anne Frankplein rijden. De agenten hadden het vermoeden dat aan het slot was gerommeld. De jongen werd aan de kant gezet en gecontroleerd. Via de meldkamer bleek dat de fiets gestolen was. De

15-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen. De eigenaar van de fiets werd gebeld en was blij dat hij zijn fiets weer terug kreeg.

Overval

UTRECHT Bij een winkel aan de Kanaalstraat vond op dinsdag een gewapende overval plaats. De dader wist te ontkomen.

Omstreeks 13.50 uur kreeg de politie een melding dat een overval had plaatsgevonden op een winkel aan de Kanaalstraat. Ter plaatse troffen agenten de medewerkers van de winkel. Even daarvoor was een man de winkel binnen gelopen en had van één van de caissière onder bedreiging geld geëist. De medewerkster twijfelde geen moment en drukte op de alarmknop. Hierop verdween de overvaller en rende weg in de richting van de Damstraat.

Het signalement van de verdachte luidt, man, tussen de 1.60 en 1.65 meter lang, licht getinte huidskleur, tenger postuur, zwart krullend haar en een grote kromme neus.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.