Gemeente Binnenmaas

Gespreksavonden in vitale dorpen

De gemeente Binnenmaas vindt het belangrijk dat alle zes dorpen vitaal en levendig zijn en blijven, zodat inwoners er graag wonen. Maar wat is er voor nodig en wie spelen daar een rol in? Om daar achter te komen is de gemeente ook in gesprek gegaan met de inwoners van de dorpen om hen te vragen wat zij er van vinden. In de komende weken worden er in alle dorpen gespreksavonden gehouden over de resultaten tot nu toe.

Compilatiefilm

Eind vorig jaar zijn gesprekken gevoerd met sleutelpersonen en vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld. En in februari en maart heeft de interactieve Ik-Ver-Tel-Mee videozuil op tal van plekken in de dorpen gestaan. Bij de Ik-Ver-Tel-Mee-zuil hebben vele mensen hun reactie gegeven. Wat vinden zij nu goed in hun dorp, waar zijn ze trots op, wat kan beter, wat moet anders en wie moeten daar allemaal een rol in spelen? Van alle insprekers zijn filmopnamen gemaakt en per dorp is een compilatiefilm gemaakt. Tijdens de gespreksavonden in de dorpen worden die films vertoond. Ook wordt met de aanwezigen doorgepraat over de plannen die op basis van alle inbreng gemaakt moeten worden.

Bijeenkomsten

Vanaf half maart zijn er in alle zes dorpen van Binnenmaas gespreksavonden. Alle inwoners zijn hierbij van harte welkom. Vanaf 19.30 uur is de zaal open en vanaf 20.00 uur start de bijeenkomst. Om 22.15 uur wordt de bijeenkomst afgerond en is er nog gelegenheid wat na te praten en een drankje te nuttigen. De bijeenkomsten zijn steeds op een dinsdag of donderdag.

* 17 maart: Heinenoord: kantine van SV Heinenoord aan de Tienvoet 4.
* 19 maart: Maasdam: Ontmoetingscentrum, Raadhuisstraat 35.
* 24 maart: Westmaas: gebouw de Munnik, De Roolaan 2.
* 26 maart: Puttershoek: De Drie Lelies, Narvikstraat 1.
* 31 maart: s-Gravendeel: gebouw Stichting SISKW, Smidsweg 44.
* 2 april: Mijnsheerenland: De Pastorije, Van der Waalstraat 20.

Meer informatie over het project vitale kernen is te vinden op: www.binnenmaas.nl