Gemeente Lelystad

Regio business dagen in teken van duurzaamheid

De Regio Business Dagen staan weer voor de deur. Ook dit jaar beloven de dagen weer bijzonder te worden. Naar verwachting zullen weer enkele duizenden bezoekers afkomen op de 125 stands; om te netwerken en zich te oriënteren op nieuwe producten. De Flevolandse Regio Business Dagen staan deze keer voor een belangrijk deel in het teken van duurzaam ondernemen en het besparen van energie.

Informatie

Data: woensdag 11 en donderdag 12 maart 2009
Tijd: van 14.00 tot 20.00 uur
Locatie: Sportcentrum De Koploper te Lelystad.

D.O.E.-plein

De gemeente Lelystad, in samenwerking met de Provincie Flevoland en Kamer van Koophandel Gooi- Eem- en Flevoland, organiseert een speciaal D.O.E. plein (duurzaam ondernemen en energie). Hierop zijn de hoofdthema's: energiebesparing en duurzame energie, milieubewuste mobiliteit, duurzaam ondernemen en groene producten. Het programma geeft, naast de stands, een unieke line up van topsprekers op het gebied van energiebesparing, duurzame energie en duurzaam ondernemen. Een van die topsprekers is Maurits Groen, de man die Al Gore naar Nederland haalde. Hij zal u alles vertellen over duurzaam ondernemen en energiebesparing.

Activiteiten

Ontdek of u al een nieuwe rijder bent in de speciale rijsimulator. Kom de aardgasautos bewonderen. En praat weer eens bij met uw collega-ondernemers op de speciale businessborrel. Ook Willem Lageweg (Directeur MVO Nederland) zal donderdag 12 maart zijn visie geven over nieuwe marktkansen voor Flevolandse bedrijven die serieus bezig (willen) zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Speciale activiteiten op het D.O.E.-plein

Naast alle stands en de overige activiteiten op de Regio Business Dagen, zijn er onder andere de volgende activiteiten op het D.O.E.-plein:

11 maart 2008

* 14.30 uur: opening Regio Business Dagen door wethouder Jenneken Nuijt

* 16.00 uur: topspreker Maurits Groen (Directeur Maurits Groen Milieu & Communicatie)

* 17.00 uur: Informeel duurzame businessborrel Bedrijfskring Lelystad

12 maart 2008

* 15:00 uur: topspreker Willem Lageweg (Directeur MVO Nederland)
* 17:15 uur verloting Duurzaam Ondernemen en Energieprijzen op het D.O.E. plein door wethouder Jaap Lodders.

Whats in a name?

Duurzaam ondernemen, maatschappelijk verantwoord ondernemen: whats in a name? Waar het om gaat is dat steeds meer bedrijven, van heel klein tot grote multinationals, oog hebben voor meer dan alleen rendement op korte termijn. Winst blijft waar het bij elke onderneming uiteindelijk om draait. En het levert letterlijk en figuurlijk nog veel meer winst op, als tegelijkertijd wordt gekeken naar de kansen voor een beter milieu en het welzijn van de medewerkers en de maatschappij. Dat levert ondernemers in veel gevallen geld op. Zeker in deze economisch moeilijke tijden kan duurzaam ondernemen kansen bieden.

Meer informatie

Kijkt u voor meer informatie over de Regio Business dagen op www.regiobusinessdagen.nl. We ontmoeten u graag op 11 en 12 maart aanstaande in Koploper!

---