Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 maart 2009

Man aangehouden na diefstallen in caravans

Enschede

Een 20-jarige man uit Beuningen (GLD) werd op dinsdag 10 maart op heterdaad betrapt tijdens een diefstal in een caravan op de Keppelerdijk in Enschede.

Dinsdagmorgen 10 maart hoorde de beheerder van een camping aan de Keppelerdijk in Enschede enkele geluiden vanuit een caravan en ging pools hoogte nemen. Daar trof de beheerder een man aan die er niet thuis hoorde. De beheerde hield de man aan en schakelde direct de politie in. De politie heeft de man aangehouden. De man, een 20-jarige inwoner van Beuningen (GLD), bekende de inbraak. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-027510)

Man op heterdaad betrapt tijdens diefstal fiets Almelo
Een 44-jarige man uit Almelo werd op dinsdag 10 maart aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens diefstal van een fiets in Almelo.

Dinsdag 10 maart omstreeks 18.00 uur zag een oplettende getuige een man zich verdacht ophouden bij enkele fietsen. De getuige direct de politie. Toen de politie arriveerde was de man bezig een slot door te knippen. De man, een 44-jarige Almeloër, werd aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-027770)

Met ruim 1,55 promille op de bromfiets, rijbewijs ingevorderd

Deurningen (Dinkelland)

Een 46-jarige bromfietser uit Hengelo raakte dinsdag 10 maart zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een bromfiets bestuurde.

Dinsdag 10 maart omstreeks 19.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Oldenzaalsedijk in Deurningen (Dinkelland), een bromfietser. Omdat het vermoeden bestond dat de bromfietser, een 46-jarige man uit Hengelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,55 promille uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. (09-027783)

Met ruim 2,11 promille achter het stuur

Enschede

Een 25-jarige automobilist uit Polen werd op dinsdag 10 maart aangehouden, omdat hij zwaar onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Dinsdagavond 10 maart omstreeks 23.50 uur zagen surveillerende agenten een auto met Pools kenteken wel erg langzaam rijden over de Deurningerstraat in Enschede. De auto werd aan de kant gezet op de Beekstraat voor een controle. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 25-jarige man uit Polen, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,11 promille uit. De man is ter ontnuchtering ingesloten door de politie. (09-027839)

Fietsster gewond na aanrijding met auto Almelo
Een 27-jarige fietsster uit Almelo raakte dinsdag 10 maart gewond na een aanrijding met een automobiliste op de kruising Wiekslagen / Leemslagenweg in Almelo.

Dinsdagmiddag 10 maart omstreeks 16.20 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Wiekslagen / Leemslagenweg in Almelo. Bleek dat een 41-jarige automobiliste uit Almelo over de Wiekslagen, in de richting van de Wezenbeeksingel reed. Ter hoogte van de kruising Wiekslagen / Leemslagenweg verleende de vrouw geen voorrang aan de 41-jarige fietsster uit Bornebroek, die op het fietspad reed. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De fietsster raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Tegen de automobiliste zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-027746)

Man aangehouden na ingooien ruit Enschede
Woensdagmorgen 11 maart omstreeks 03.30 uur kreeg de politie melding dat bij een woning aan de Lindestraat in Enschede een ruit was ingegooid. Toen de politie arriveerde kon de eigenaar van de woning de vermoedelijke dader aanwijzen. De verdachte, een 25-jarige Enschedeër, werd aangehouden. Hij riekte naar inwendig alcohol gebruik en had een bebloede hand. Hij is voor verder onderzoek door de politie ingesloten. (09-027848)

Man vermoedelijk onder invloed van drugs veroorzaakt aanrijding Almelo
Een 44-jarige man uit Hellendoorn, heeft vermoedelijk onder invloed van drugs een aanrijding veroorzaakt op de Rembrandtlaan in Almelo. De man is aangehouden.

Dinsdagmorgen 10 maart omstreeks 11.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Rembrandtlaan in Almelo. Bleek dat een 44-jarige bestuurder van een auto met aanhanger stil stond op de weg. Tijdens het passeren van een achter hem rijdende auto, bestuurd door een 61-jarige Almeloër, wilde de 44-jarige bestuurder zijn weg vervolgen en trok naar links op. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden.

De 44-jarige ontstak in grote woede en toonde erg agressief gedrag. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist onder invloed van drugs verkeerde, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau werd door een GGD-arts een bloedproef afgenomen. In de auto werd drugs aangetroffen, deze is door de politie in beslag genomen en zal worden vernietigd. (09-027500 / 09-027504)

Drie gewonden na aanrijding
Hengelo
Twee automobilisten en een bijrijder raakten woensdagnacht 11 maart gewond als gevolg van een aanrijding op de kruising Beethovenlaan /Oldenzaalsestraat in Hengelo.

Woensdagnacht 11 maart omstreeks 00.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Beethovenlaan /Oldenzaalsestraat in Hengelo. Bleek dat een 68-jarige automobilist over de Beethovenlaan reed in de richting van de Oldenzaalsestraat. Toen de automobilist groen licht kreeg stak hij de kruising over om zijn weg verder te vervolgen. Op de kruising kwam de automobilist in aanrijding met een 20-jarige automobilist uit Hengelo. Deze reed over de Oldenzaalsestraat, komende uit de richting van het centrum. Deze bestuurder verklaarde bij oranje licht te zijn doorgereden. Er ontstond een redelijke ravage, waardoor beide auto's total-loss waren. Beide bestuurders, als mede een 24-jarige bijrijder uit Hengelo, raakten gewond en werden met onbekend letsel door ambulances naar het ziekenhuis overgebracht. (09-027838)

tel. 053-4555588


---- --