Politie Groningen

Woensdag 11 maart 2009

Provincie Groningen, 11-03-2009

Hoogezand: houtsnipperdief aangehouden
De politie heeft dinsdagavond op de Troelstralaan een 34-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor diefstal. Agenten zagen de Hoogezandster houtsnippers stelen bij het Gorechtpark. Hierop werd de man voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Daar bekende de verdachte dat hij al een keer eerder zakken met houtsnippers had gestolen. De 34-jarige wilde de houtsnippers in zijn tuin gebruiken. De politie heeft vanuit de tuin van de verdachte enkele zakken met houtsnippers in beslag genomen. De gemeente doet aangifte van de diefstal. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: aanrijding met drank
De politie heeft dinsdagavond op de Wilhelminakade een 50-jarige man uit Oosterwolde aangehouden voor rijden onder invloed. De Fries bestuurde zijn auto en wilde in een bocht bij sturen. Dit deed de bestuurder te abrupt, waardoor hij de macht over het stuur verloor. De man reed over het fietspad en botste tegen een lantaarnpaal. Ongeveer 50 meter verder kwam de verdachte met zijn auto tot stilstand. Politieagenten roken vervolgens alcohol bij de bestuurder. Een blaastest op straat wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte bijna 1 promille alcohol in zijn bloed had. De man mocht na verhoor en met een rijverbod op zak het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer aangehouden voor bedreiging
De politie heeft dinsdagnacht op de Froukemaheerd een 42-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer had onenigheid gekregen met een 65-jarige man uit Groningen. Hierop zou de man zijn plaatsgenoot met een mes hebben bedreigd. Volgens de 65-jarige zou de verdachte hem ook met woorden hebben bedreigd. De politie trof bij een voertuig drie messen aan. Hierop werd de 42-jarige aangehouden en ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Hoogezand: jongen rijdt zonder rijbewijs onder invloed
De politie heeft dinsdagnacht op de Kerkstraat een 18-jarige jongen uit Hoogezand aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten wilden de auto, waarin de verdachte reed, controleren. Bij het zien van het stopteken ging de 18-jarige er als een speer vandoor. Na een korte achtervolging stopte de knaap de wagen in de Kerkstraat. De agenten roken alcohol bij de 18-jarige. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,65 promille alcohol in zijn bloed had. Ook bleek dat de jongen geen rijbewijs had. Ook wordt proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van het stopteken, het begaan van een snelheidsovertreding (overschrijding 20 km/uur) en voor het feit dat de knaap door het rode licht is gereden. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietsster gewond na kleine aanrijding
Een 26-jarige fietsster uit Groningen is dinsdagmiddag door ambulancepersoneel gecontroleerd na een kleine aanrijding in haar woonplaats. Een 21-jarige snorfietsster uit Groningen gaf op de kruising Gedempte Zuiderdiep met de Rademarkt voorrang aan de vrouw. De snorfietsster moest echter teveel in de remmen, waardoor haar tweewieler doorschoot. Hierdoor raakte het voorwiel van de snorfiets het voorwiel van het slachtoffer. Die viel van haar fiets. De ambulancemedewerkers hebben de vrouw na controle thuisgebracht. De politie maakt een rapportage.

Groningen: doorrijder rijdt hond dood
De politie is op zoek naar de automobilist die zondagmiddag in Groningen een hond heeft doodgereden. Een 20-jarige inwoonster van Groningen liet in de middag haar viervoeter uit en wilde de kruising Laan Corpus den Hoorn met de Paterswoldseweg oversteken. Toen zij groen licht had op de voetgangersoversteekplaats, kwam een donkerkleurige auto door het rode verkeerslicht rijden en reed de hond aan. De vrouw werd niet geraakt. De onbekende bestuurder ging er direct vandoor. Volgens een getuige zou de automobilist rijden in een soort MPV-achtig voertuig. Mensen die meer informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie, via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: voetgangster gewond na oversteken
Een 78-jarige inwoonster van Groningen is dinsdagmorgen gewond geraakt in de Vondellaan in haar woonplaats. De vrouw stak de weg over, maar werd vermoedelijk over het hoofd gezien door een 66-jarige automobilist uit Groningen die aan kwam rijden. De bestuurder kon de voetgangster niet meer ontwijken. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Uithuizen: man valt van ladder
Een 26-jarige man uit Musselkanaal is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in Uithuizen. De Musselkanaalster was bezig met werkzaamheden aan een bedrijfspand aan de Molenerf en maakte daarbij gebruik van een ladder. Terwijl de man op de ladder stond, gleed deze weg en kwam de medewerker ten val. Hij is met rugletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft de arbeidsinspectie geïnformeerd.

Hoogezand: nekklachten na kleine kettingbotsing
Bij een kleine kettingbotsing in Hoogezand is dinsdagmiddag een 47-jarige automobilist uit Nieuw Buinen ligt gewond geraakt. Een 22-jarige automobilist uit Groningen merkte op de Abraham Kuypersingel te laat op dat het verkeer voor hem afremde. Hierdoor reed hij tegen de Drent. Het voertuig van de 47-jarige schoot door tegen de auto voor hem, welke weer doorschoot tegen een andere wagen. Het slachtoffer had nekklachten en is door ambulancepersoneel bekeken.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer
Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Donderdag controleert de politie op de volgende plaatsen: N363, Winsum - Uithuizen, snelheidscontrole
N360, Ten Boer Delfzijl, snelheidscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Gotenburgweg in Groningen werden 55 bestuurders gecontroleerd. Een automobilist reed hier 78 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan. Twee automobilisten belden met hun mobiele telefoon zonder een carkit te gebruiken. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

In het Westerkwartier werd het vrachtverkeer gecontroleerd. In Grijpskerk werd een 26-jarige kraanbestuurder bekeurd. De man had achter zijn voertuig een aanhangwagen met een volle dieseltank. De inwoner van de gemeente Marum had hier geen juiste papieren voor. Bovendien ontbraken diverse veiligheidsmiddelen. Buiten het dorp werd ook een vrachtwagenbestuurder uit Joure (39) langs de kant gezet. De man vervoerde stro. De lading zat niet goed vast en bovendien staken de balen te ver uit. Hierdoor ontstond gevaar voor het overige verkeer. Er is proces-verbaal opgemaakt. In 2008 hebben meerdere ernstige verkeersongevallen plaatsgevonden door onjuiste belading. De politie is hier dus alert op.