FloraHolland


Persoonlijke Verkoop FloraHolland Connect breidt sterk uit

FLORAHOLLAND, 11 maart 2009 (persbericht) - Steeds meer kwekers kiezen voor versterking van hun marktpositie door gebruik te maken van de dienst Persoonlijke Verkoop van FloraHolland Connect. De afgelopen maanden heeft zich weer een aantal grote kwekers aangesloten. Zij kunnen een beroep doen op een Persoonlijk Verkoper. Die is in dienst van de veiling, maar werkt voor individuele kwekers. Naast ondersteuning bij directe verkoop, lossen de medewerkers van FloraHolland Connect samen met de kweker ook marketing- of managementvraagstukken op. Met een Persoonlijk Verkoper hebben kwekers toegang tot alle kennis en diensten die FloraHolland in huis heeft. In nauwe samenwerking worden bloemen en planten op die manier zo optimaal mogelijk onder de aandacht van de handel gebracht.

Verkopers actief voor honderd aanvoerders
Op dit moment worden ruim honderd aanvoerders vertegenwoordigd door 24 Persoonlijk Verkopers van FloraHolland Connect. In de wereld van de kamerplanten heeft de dienstverlening van Persoonlijke Verkoop intussen naam gemaakt. Sinds 2007 zijn Persoonlijk Verkopers actief in de boomkwekerij- en tuinplantensector. Begin 2009 schakelde ook een aantal snijbloemenkwekers Persoonlijke Verkoop in. Tijdens de FloraHolland Trade Fair verzamelden alle aangesloten kwekers zich rondom het plein van Persoonlijke Verkoop. Ruim driehonderd monsterpartijen boomkwekerijproducten, kamer-, tuin- en terrasplanten werden daar heel efficiënt gepresenteerd.

Assortiment steeds uitgebreider
Recent kozen een aantal nieuwe kwekers voor de dienstverlening van Persoonlijke Verkoop. Elegant Orchids uit De Kwakel is één van die aanvoerders. Door de toenemende vraag naar het exclusieve assortiment orchideeën van dit bedrijf is gekozen voor een uitbreiding van de productie. Persoonlijke Verkoop is door haar netwerk goed in staat om dit bedrijf te helpen bij de vergroting van hun afzetgebied. Ook boomkweker Marcel Mathot koos voor de dienstverlening van Persoonlijke Verkoop. Dit bedrijf is kortgeleden met de `Pernettya in giftpack' genomineerd voor de Verpakking Award 2009. Mathot vindt het belangrijk dit product breder uit te zetten in de markt. Samen met een Persoonlijk Verkoper gaat Mathot aan de slag om de verkoop van deze boomkwekerijproducten een extra stimulans te geven. Kwekerij A. Baas is gespecialiseerd in seizoensproducten als violen, perkgoed, bolchrysanten en poinsettia. Ook zij sloten zich recent aan bij Persoonlijke Verkoop van FloraHolland Connect. Baas wil als modern bedrijf het maximale uit hun producten en de organisatie halen. Met de kennis die FloraHolland in huis heeft is Persoonlijke Verkoop voor hen een goede partner.

Fotobijschrift: Kopers en kwekers verzamelen zich op het Plein van Persoonlijke Verkoop tijdens de netwerkborrel op de FloraHolland Trade Fair.