Gemeente Elburg


Aan de heer J. van de Weijer

Oostloo 3

8084 PK 'T HARDE

Uw brief van: Uw kenmerk: Inlichtingen: Dhr. R. Klijnstra Ons kenmerk: Doorkiesnr: 0525-688653
Bijlagen: Datum: 10 maart 2009 Onderwerp: Bouwvergunning

Geachte heer Van de Weijer,

Bijgaand treft u de ontwerpbouwvergunning aan voor het geheel vernieuwen van een paardenstal met stroo en hooiopslag op het perceel Oostloo 3 te 't Harde. Naast de vergunning treft u nog een aantal bijlagen aan, die van belang zijn voor de uitvoering van de bouwwerkzaamheden en de door ons uit te voeren controle daarop.

Bij deze bouwvergunning hoort een exemplaar van de door u ingediende en als zodanig door ons gewaarmerkte tekening, die onderdeel uitmaakt van de bouwvergunning. Wij verzoeken u hiervan, maar ook van de eventueel specifieke voorwaarden goede nota te nemen en hieraan bij de uitvoering van het bouwplan te voldoen.

Daarnaast treft u een blad met algemene opmerkingen aan. Dit blad wordt standaard aan elke bouwvergunning toegevoegd, omdat de inhoud hiervan voor elke bouwvergunning van toepassing is. Wij raden u aan deze bijlage door te nemen voordat u begint met bouwen.

Tenslotte treft u bij de vergunning 2 kaartjes aan. Deze zijn bedoeld voor het melden van de start en het gereedkomen van de bouwwerkzaamheden. Wij verzoeken u deze kaartjes tenminste twee dagen voor de betreffende datum aan ons toe te sturen. Het is ook mogelijk om deze melding per email via onze internet pagina (www.elburg.nl) of telefonisch (0525 - 688659) te doen.

Wij hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg, namens dezen,
de beleidsmedewerkster Bouwen,

b.a.
de heer R. Schipper.





De heer J. van de Weijer

Oostloo 3

8084 PK 'T HARDE Aanvraag nr.:
20090042

Datum ontvangst:
30 januari 2009

Reguliere bouwvergunning

Besluit van burgemeester en wethouders van Elburg ingevolge Algemene wet bestuursrecht.


1 AANVRAAG

Op 30 januari 2009 hebben wij van u een aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen voor

het geheel vernieuwen van een paardenstal met stroo en hooiopslag

op het perceel plaatselijk bekend Oostloo 3 te 't Harde, kadastraal bekend gemeente Doornspijk, sectie E, nr. 6439.


2 OVERWEGINGEN

2.1 Planologisch
Het bouwplan is niet in overeenstemming met het ter plaatse geldende bestemmingsplan "Buitengebied Elburg".
In verband hiermee zou de bouwaanvraag op grond van het bepaalde in artikel 44, eerste lid, onderdeel c van de Woningwet geweigerd moeten worden.

Ingevolge het bepaalde in artikel 46, lid 3 van de Woningwet moet in een dergelijk geval de bouwaanvraag tevens worden aangemerkt als een verzoek om ontheffing. Het bestemmingsplan kent geen binnenplanse ontheffing zoals bedoeld in artikel 3.6, eerste lid onder c van de Wet ruimtelijke ordening die het aangevraagde bouwwerk mogelijk maakt.

Aan het bouwplan kan alleen medewerking worden verleend met toepassing van artikel 3.23 Wro juncto artikel 4.1.1. van het Besluit ruimtelijke ordening.
Het bouwplan is een geval zoals opgenomen in artikel 4.1.1 van dat besluit. Bovendien is bouwplan is in overeenstemming met de "beleidsregels ontheffing bestemmingsplan ex artikel 3.23 Wro", zoals in werking getreden op 1 januari 2009. Wij hebben besloten voor het onderhavige geval gebruik te maken van de mogelijkheid om ontheffing van het ter plaatse vigerende bestemmingsplan te verlenen.

2.2 Bouwbesluit
Het bouwplan is in overeenstemming met het Bouwbesluit 2003.

2.3 Bouwverordening
Het bouwplan is niet in strijd met de Bouwverordening 2007 van de gemeente Elburg. reguliere bouwvergunning voor Oostloo 3 te 't Harde 2/5





2.4 Welstand
Op 17 februari 2009 is door de welstandscommissie een positief advies over het bouwplan uitgebracht. Dit advies is door ons overgenomen.

2.5 Monumentenwet/verordening
Voor het bouwplan is geen vergunning ingevolge de Monumentenwet 1988 of de gemeentelijke monumentenverordening vereist.

2.6 Aanwijzing Rijk of provincie
Het bouwplan is niet in strijd met een aanwijzing van het Rijk of de Provincie Gelderland.

2.7 Exploitatieplan
Het bouwplan is niet in strijd met een exploitatieplan.

Gelet op het bepaalde in afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht heeft het ontwerp van de bouwvergunning gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Dit is bekend gemaakt in de Huis aan Huis van 10 maart 2009. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ingediend.


3 ONTWERPBESLUIT

Gelet op het vorenstaande en het bepaalde in de artikelen 12, 40, 44 en 46 van de Woningwet, artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening, het Bouwbesluit en de gemeentelijke Bouwverordening hebben wij besloten:

a. ontheffing te verlenen van het bestemmingsplan "Buitengebied Elburg" en met gebruikmaking daarvan b. bouwvergunning te verlenen voor het geheel vernieuwen van een paardenstal met stroo en hooiopslag op het perceel plaatselijk bekend Oostloo 3 te 't Harde

overeenkomstig het in de aanvraag bedoelde en bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte bouwplan.

Aan deze bouwvergunning verbinden wij het/de volgende voorschrift(en).


· Het begin en het einde van de werkzaamheden, alsmede het storten van beton dient u tenminste twee dagen van tevoren schriftelijk middels bijgevoegde kaartjes, telefonisch (0525 - 688659), of per email (gemeente@elburg.nl) aan het bouwtoezicht mee te delen.
· Het houtwerk van de stal dient in een donkere kleur (zwart of donkergroen) uitgevoerd te worden.

Vastgestelde bouwkosten 6.000,00

Elburg, .

Burgemeester en wethouders van Elburg,
namens dezen,
de beleidsmedewerkster Bouwen,

b.a.
de heer R. Schipper.

reguliere bouwvergunning voor Oostloo 3 te 't Harde 2/5





ALGEMENE INFORMATIE
Beroep en voorlopige voorziening

Tegen dit besluit kunt u rechtstreeks in beroep gaan bij de rechtbank Zutphen, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Het beroepschrift moet binnen zes weken na dagtekening van dit besluit zijn ontvangen. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:

- uw naam en adres;

- de dagtekening;

- een omschrijving van het besluit en

- de gronden van het bezwaar.

Door aantekenen van beroep wordt dit besluit niet geschorst. Als u een beroepschrift hebt ingediend en niet wilt wachten op de beslissing hierop, moet u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Voor het indienen van een beroepschrift of een verzoek om voorlopige voorziening bent u griffierechten verschuldigd.

Als gevolg van de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht is het ook voor belanghebbenden mogelijk om tegen dit besluit een gemotiveerd beroepschrift in te dienen, eveneens binnen zes weken na de datum van verzending van dit besluit. Ook derdebelanghebbenden hebben de mogelijkheid om een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen.

Wanneer u binnen deze termijn, dan wel voordat op een door een derdebelanghebbende ingesteld beroep onherroepelijk is beslist, een aanvang maakt met de bouw, geschiedt dit geheel op eigen risico. Het kan gebeuren dat deze beschikking wordt ingetrokken of vernietigd en dat het inmiddels gebouwde vervolgens moet worden afgebroken. De eventuele daaruit voortvloeiende schade kan dan niet op de gemeente worden verhaald.

Moment waarop u van de vergunning gebruik mag maken Indien u een bouwvergunning hebt ontvangen die met ontheffing is verleend, treedt deze beschikking volgens het bepaalde in artikel 3.24 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening pas in werking met ingang van de zevende week na de dag waarop de bouwvergunning is verzonden. U kunt dus pas na zes weken gebruik maken van de bouwvergunning, maar in dat geval is ook de termijn waarbinnen een beroep tegen de verleende vergunning kan worden ingesteld, verstreken.

Andere van toepassing zijnde wettelijke voorschriften

Algemeen
Verlening van de bouwvergunning betekent niet dat automatisch ook eventuele andere benodigde vergunningen worden verleend. Het kan zijn dat u om te kunnen bouwen eerst een boom moet rooien of een bestaand bouwwerk moet slopen. Dit is niet in de bouwvergunning meegenomen. U dient hiervoor apart nog een sloop- of kapvergunning aan te vragen. Hetzelfde geldt voor het aanleggen van een inrit: ook hiervoor moet u een vergunning aanvragen. Aanvragen om een dergelijke vergunning worden getoetst aan andere wettelijke voorschriften.

Ook geeft deze vergunning op zichzelf niet de bevoegdheid om inbreuk te maken op privaatrechtelijk gewaarborgde belangen van derden.

Bouwverordening
Op grond van artikel 4.2. van de Bouwverordening moet u ervoor zorgdragen, dat deze vergunning ten allen tijde op het bouwterrein aanwezig is en op eerste aanvraag van het bouwtoezicht ter inzage wordt gegeven.

Ingevolge artikel 4.4. van de Bouwverordening mag u niet met bouwen beginnen alvorens vanwege ons college
- voor zover nodig -:
a. het straatpeil ter plaatse is aangegeven; b. de rooilijnen en/of bebouwingsgrenzen op het bouwterrein zijn uitgezet.

reguliere bouwvergunning voor Oostloo 3 te 't Harde 2/5





Ingevolge artikel 4.9. van de Bouwverordening moet indien aan een weg wordt gebouwd, grond wordt ontgraven of dergelijke werkzaamheden worden verricht en indien gevaar of hinder te duchten is, het terrein waar deze werkzaamheden worden verricht door een doeltreffende afscheiding van de weg zijn afgescheiden.

Ingevolge artikel 4.11 van de Bouwverordening dient het bouwafval op de bouwplaats ten minste te worden gescheiden in de fracties gevaarlijke afvalstoffen, steenwol (indien meer dan 1 m³), glaswol (indien meer dan 1 m³) en overig afval. Deze fracties moeten worden afgevoerd naar een inrichting die bevoegd is deze afvalstoffen te ontvangen.
Om verspreiding van het vrijkomende afval buiten de bouwplaats te voorkomen, dienen lichte afvalmaterialen te worden opgeslagen in afgesloten containers dan wel dient de bouwplaats te worden afgeschermd met een voor dit doel adequate afscheiding.
De opdrachtgever is er ten allen tijde voor verantwoordelijk en aansprakelijk dat zich geen bij de bouw vrijkomend afval buiten de bouwplaats bevindt en dat alle afval op de juiste wijze wordt afgevoerd.

Algemene Plaatselijke Verordening
Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening is het verboden een weg te verontreinigen of te beschadigen en is het eveneens verboden bouwmaterialen op de openbare weg op te slaan, te bergen, te hebben of opgeslagen en geborgen te houden.

Wijzigingen in het bouwplan
Als u het bouwplan wilt wijzigen, is een nieuwe bouwvergunning nodig. Deze bouwvergunning geldt immers precies voor het bouwplan dat er nu ligt. Als de situatie zich voordoet dat u een wijziging moet aanbrengen, raden wij u aan tijdig contact op te nemen met de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Elburg. Het is niet toegestaan om in afwijking van de verleende bouwvergunning te bouwen.

Intrekken vergunning
Het college van burgemeester en wethouders kan deze vergunning bij een met redenen omkleed besluit intrekken zoals genoemd in artikel 59 van de Woningwet, als:
- de bouwvergunning is verleend op grond van onjuiste en onvolledige informatie;
- u niet hebt voldaan aan één of meer voorwaarden die aan de vergunning verbonden zijn;
- u binnen zes maanden na vergunningverlening nog niet met de bouwwerkzaamheden bent begonnen;

- u de bouwwerkzaamheden langer dan zes maanden hebt stilgelegd.

Overdraagbaarheid vergunning
Het is mogelijk uw vergunning over te laten schrijven op naam van iemand anders. Als u dat wilt, kunt u daar- voor een verzoek sturen naar burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg.

Teruggave van leges
Indien u voor het aanvragen van een bouwvergunning (licht, regulier, 1e en/of 2e fase) leges hebt betaald kunt u schriftelijk verzoeken om 50% teruggaaf van de leges als deze bouwvergunning is ingetrokken en op het moment dat het verzoek wordt ingediend nog geen drie jaren zijn verstreken sinds de dagtekening van verle- ning van de bouwvergunning.

Vergunning vrij bouwen
Als u gelijktijdig met de bouwwerkzaamheden vergunning vrije bouwdelen wilt meebouwen, dient u hierover contact op te nemen met de afdeling Bouw- en Milieu van de gemeente. (tel 0525 - 688660).

reguliere bouwvergunning voor Oostloo 3 te 't Harde 3/5