Politie IJsselland

Aanhoudingen voor winkeldiefstal

Deventer, 11-03-2009

Deventer Bij een supermarkt aan de Korte Bisschopstraat werd dinsdagochtend 10 maart een 47-jarige Deventenaar aangehouden voor winkeldiefstal. De man had een pakje shag weggenomen zonder te betalen. Hij kreeg een winkelontzegging. Omdat de man een zogenaamde veelpleger is, werd hij na verhoor op het bureau met een dagvaarding heengezonden.

Deventer Bij een kledingwinkel aan de Lange Bisschopstraat werd dinsdagmiddag een 52-jarige vrouw uit Deventer aangehouden voor winkeldiefstal. Toen zij de winkel verliet, ging het alarm af. Daarop werd zij door het personeel aangesproken. Al snel bleek dat de vrouw zowel uit deze winkel als uit twee andere winkels diverse kledingstukken had weggenomen. Daarop werd ze aangehouden. Ze kreeg voor alledrie de winkels een ontzegging en werd ingesloten op het bureau. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Deventer Aan het Karel de Groteplein werden dinsdagmiddag 10 maart twee meisjes (13 en 14 jaar) uit Deventer aangehouden voor winkeldiefstal. Zij hadden voor bijna 15 euro aan make-upartikelen weggenomen bij een drogist. Het 14-jarige meisje had de gestolen spullen in haar bezit. Zij werd doorverwezen naar Halt. De moeders van de meisjes werden in kennis gesteld en die kwamen het tweetal bij het bureau ophalen. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Deventer Bij een winkel aan het Boreelplein werden dinsdagmiddag 10 maart drie minderjarige jongens (twee keer 14 en een keer 15 jaar oud) uit Deventer aangehouden voor winkeldiefstal. Twee van hen hadden een blouse onder hun eigen kleding aangetrokken en het alarmlabel verwijderd, terwijl de derde jongen het winkelpersoneel trachtte af te leiden. Ze werden echter betrapt. Op het bureau werden hun ouders/verzorgers in kennis gesteld en na verhoor werd het drietal heengezonden. Er is proces-verbaal opgemaakt.