Gemeente Cromstrijen


Voorlichtingsbijeenkomst voor jongeren groot succes

(11-03-2009)

Woensdag 4 maart 2009 organiseerde het Jongerenwerk Cromstrijen een voorlichtingsbijeenkomst voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Ruim 50 jongeren waren aanwezig in de kantine van voetbalvereniging SSS in Klaaswaal.

De avond startte met een optreden van Johan Cahuzak met de voorstelling "Aap op je rug". Johan beeldde diverse personen uit om de jongeren aan het denken te zetten over hun ideeën en opvattingen over alcohol en drugs. Vervolgens vertelde Ies van den Hoek, preventiemedewerker van Stichting de Hoop, wat de stichting doet en waarvoor jongeren hen kunnen benaderen. Jorge, een 22-jarige jongen die in de behandelkliniek van Stichting De Hoop zit, sloot de avond af. Jorge vertelde de jongeren over de behandeling, die hem moet helpen om van zijn coke- en alcoholverslaving af te komen. Dit verhaal maakte veel indruk op de aanwezige jongeren.

Binnenkort organiseert het Jongerenwerk Cromstrijen een overeenkomstige bijeenkomst in Numansdorp. Voor meer informatie of data kunt u kijken op www.pugnus.nl.