Gemeente Haaksbergen


Bedrijvenverenigingen slaan handen ineen
11-03-2009 Bedrijvenverenigingen slaan handen ineen De gemeente en de drie bedrijvenverenigingen Stepelo, De Greune en 't Varck gaan met elkaar samenwerken in de nieuwe Stichting Parkmanagement Haaksbergen. Dinsdagmiddag 10 maart vond de oprichtingsvergadering van de stichting plaats in de trouwzaal van het gemeentehuis. Burgemeester Loohuis en vertegenwoordigers van de bedrijvenverenigingen waren aanwezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Ter afsluiting werd het glas geheven op dit feestelijke startschot.

Al in november 2008 werden notarieel de belangrijkste afspraken tussen de betrokken partijen officieel vastgelegd. De bedrijvenverenigingen en de gemeente gaan samenwerken in deze nieuwe stichting om parkmanagement in heel Haaksbergen mogelijk te maken. De gemeente Haaksbergen, in de persoon van burgemeester Karel Loohuis, treedt op als adviseur voor de nieuwe stichting. Hij wordt nadrukkelijk geen bestuurslid.

Parkmanagement is een integrale aanpak om de kwaliteit van nieuwe bedrijventerreinen op lange termijn te handhaven of van bestaande terreinen te verbeteren en het niveau van voorzieningen op een hoog peil te houden. Daarbij horen onder meer maatregelen om beveiliging, bewegwijzering en beheer en onderhoud te verbeteren. Er zal ook worden gekeken naar de mogelijkheden op het gebied van energiebesparing en glasvezel. Via de Stichting Parkmanagement Haaksbergen moeten de plannen en de financiering ten uitvoer worden gebracht.

Op de foto van links naar rechts:
Willy Leferink (De Greune), Dirk-Jan de Jager (Bedrijfsfunctionaris gemeente Haaksbergen), André Temmink ('t Varck), Jan Bosch (De Greune), Han Brunnekreeft (Stepelo), Michel Wentink ('t Varck), Drs. Karel Loohuis, Peter Brugge ('t Varck), Gé Gooseling (Stepelo) en Thijs Leppink (De Greune).

Klik hier voor een grotere foto