Politie Zaanstreek-waterland

Ongeldig rijbewijs

Wormerveer, 11-03-2009 o De politie heeft dinsdagmiddag tijdens een verkeerscontrole op de Kerkstraat een automobilist bekeurd die met een ongeldig verklaard rijbewijs reed.

De 38-jarige Wormerveerder viel op doordat hij zonder
veiligheidsgordel in een auto reed. Toen hij hiervoor een bekeuring kreeg toonde hij een rijbewijs dat was verlopen. Bij nader onderzoek in het rijbewijsregister bleek dat het rijbewijs van de man al in 2008 ongeldig was verklaard. Het rijbewijs werd ingenomen en de automobilist kreeg drie bekeuringen: niet dragen van de gordel, rijden met ongeldig verklaard rijbewijs en het niet inleveren van het rijbewijs. De auto moest blijven staan en de bekeurde ging te voet naar huis.

Er werden nog 13 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Een man die een busje bestuurde met een zware aanhanger kreeg een boete omdat hij geen E-rijbewijs had. Een jongeman uit Wormerveer moest zijn bromfiets op de rollenbank zetten. Zijn voertuig gaf een constructiesnelheid van 63 km per uur. Na het in ontvangst nemen van een bekeuring ging de bromfietser te voet met zijn voertuig aan de hand richting huis. De bestuurders van de gecontroleerde voertuigen werden onderworpen aan een alcoholblaastest. Niemand had (te veel) gedronken.