Nederlands Dans Theater


Nederlands Dans Theater wint Promotieprijs Den Haag

11-03-2009

Nederlands Dans Theater is de winnaar van de Promotieprijs Den Haag 2008 in de categorie Cultuur. In deze categorie waren ook het Haags Historisch Museum en Pophotspot genomineerd. Het Nederlands Dans Theater kreeg de meeste stemmen na een wekenlange verkiezingsronde waarbij mensen van zowel binnen als buiten Nederland, hun stem mochten uitbrengen. Frits Huffnagel, wethouder Citymarketing, Internationale Zaken, ICT, Binnenstad, Voorlichting en Externe Betrekkingen, reikte de prijs op 10 maart uit in Theater Diligentia te Den Haag.

Jet de Ranitz, zakelijk directeur van het Nederlands Dans Theater, ziet de prijs als een erkenning voor de ambassadeursrol die het Nederlands Dans Theater al vijftig jaar voor de stad Den Haag speelt. "In die bijna halve eeuw hebben wij overal ter wereld de stad Den Haag uitgedragen. Dat doen wij behalve door onze voorstellingen, ook met speciale educatieprojecten in het buitenland. Een voorbeeld daarvan en van onze samenwerking met de gemeente daarbij is het `Kylián to the Balkans' project. Dansers uit de hele Balkanregio hadden zich in 2007 verzameld in Belgrado om twee weken lang samen met onze dansers en choreografen aan Kyliánrepertoire te werken. De resultaten daarvan werden in Belgrado, Servië, Kroatië, Bosnië en Roemenië gepresenteerd. Voormalig burgemeester Deetman heeft dat succes destijds meegemaakt. Dit was aanleiding om wederom gezamenlijk een dergelijk project op te zetten. In mei gaan we daarom naar Zagreb om reguliere optredens te geven maar ook voor een educatieproject. Dit keer met de steun van burgemeester Van Aartsen. Zo dragen wij bij aan een imago van de stad Den Haag dat verder gaat dan `de stad van recht en vrede'. Daar kunnen we samen trots op zijn. Het is dan ook goed dat deze prijs dat nog eens onderstreept".

De Den Haag Marketing Promotie Prijs is ingesteld door de gemeente Den Haag en wordt jaarlijks uitgereikt. Het is bedoeld als waardering voor personen, bedrijven of instellingen die een belangrijke positieve bijdrage leveren aan het nationale en internationale imago van de stad.
Zie