Gemeente Breda

Onderzoek mogelijke aanpassing en uitbreiding Kunstijsbaan Breda afgerond

Het onderzoek naar de ruimtelijke en technische mogelijkheden van verbetering van de gebruiksmogelijkheden van de Hero Kunstijsbaan Breda is recent afgerond. De uitkomst is dat de door de Bredase IJsFederatie (BIJF) gewenste aanpassing en uitbreiding in ruimtelijk en technisch opzicht haalbaar zijn. Het college van burgemeester en wethouders heeft kennis genomen van de uitkomsten van het onderzoek en biedt het rapport ter kennisneming aan aan de raadscommissie Mens en Maatschappij.

In het onderzoek zijn twee varianten uitgewerkt en op ruimtelijke en technische haalbaarheid getoetst. Het verschil tussen beide varianten is de omvang van de uitbreiding van de accommodatie.

De uitkomst van het onderzoek toont aan dat de door de BIJF gewenste aanpassing en de eventuele uitbreiding in ruimtelijk en technisch opzicht haalbaar zijn. Daarbij is wel geconcludeerd dat voor een uitbreiding van de ijsbaan een bestemmingsplanprocedure nodig is. Daarnaast is er een relatie gelegd tussen de effecten van een eventuele uitbreiding van de kunstijsbaan en de exploitatie van de accommodatie.

Dit onderzoek vloeit voort uit het kadernotadebat van 2008. Toen is besloten om in de tweede helft van 2008 een nader onderzoek uit te voeren naar de mogelijkheden van capaciteitsuitbreiding. Dit onderzoek is in samenwerking met de BIJF en de huidige exploitant van de ijsbaan uitgevoerd en nu dus afgerond.

Breda, 11 maart 2009