Gemeente Breda

Onderzoek uitbreiding atletiekbaan Sprint in Breda afgerond

Het onderzoek naar de ruimtelijke en technische mogelijkheden van uitbreiding voor de kunststof atletiekbaan op het gemeentelijk sportcomplex aan de Dr. Schaepmanlaan is recent afgerond. Uit het onderzoek blijkt dat het ruimtelijk en technisch mogelijk is de huidige atletiekbaan, bestaande uit een rondbaan met 6 lanen en 6 sprintlanen, uit te breiden tot een 8-laans baan met 8 sprintlanen. Daarnaast is geconcludeerd dat de functionaliteit van het naastgelegen werpterrein kan worden vergroot door de kwaliteit van dit terrein te verbeteren en functies toe te voegen. Het college van burgemeester en wethouders heeft kennis genomen van de uitkomsten van het onderzoek en biedt dit ter kennisneming aan aan de raadscommissie Mens en Maatschappij.

Op het sportcomplex van Atletiekvereniging Sprint zijn de bestaande sportvoorzieningen en het clubgebouw niet berekend op de aantallen sporters die gedurende de gehele week actief zijn op zowel de baan als in het bos. Ook de bijbehorende faciliteiten zoals kleedwasaccommodatie en krachthonk zijn niet berekend op de huidige ledenaantallen (2000).

Uit het onderzoek blijkt dat de door AV Sprint gewenste uitbreiding van de kunststof atletiekbaan naar een 8 laans rondbaan en 8 sprintlanen ruimtelijk haalbaar is binnen de complexgrenzen. Ook in technisch opzicht is een dergelijke uitbreiding haalbaar. Daarnaast vergroot de aanpassing en herinrichting van het werpterrein de funtionaliteit ervan.

Verder is de haalbaarheid van een vervangende nieuwbouw voor het clubgebouw, inclusief kleedwasaccommodatie en krachthonk, beoordeeld. Daarbij is binnen de ruimtelijke en juridische kaders een plan uitgewerkt voor vervangende nieuwbouw. Hierbij is AV Sprint verantwoordelijk voor het clubgebouw en krachthonk en de gemeente voor het onderdeel kleedwasaccommodatie.

Het onderzoek naar de mogelijkheden van capaciteituitbreiding is door de Gemeente Breda en AV Sprint gezamenlijk uitgevoerd naar aanleiding van het kadernotadebat in 2008 en nu dus afgerond.

Breda, 11 maart 2009