Politie Haaglanden

Persberichten 11 maart

Haaglanden, 11-03-2009

Mannen aangehouden voor winkeldiefstal
Den Haag - Vier Hagenaars van 24, 32, 33 en 38 jaar werden dinsdag 10 maart aangehouden nadat zij bij een supermarkt aan de Torenstraat goederen wegnamen zonder te betalen. Een getuige wees omstreeks 19.00 uur een toevallig passerende agent erop dat één van de mannen zojuist goederen had gestolen. De man stond inmiddels buiten en had om zich heen etenswaren op de grond staan. De agent hield de man en zijn maatje aan op verdenking van winkeldiefstal. Op dat moment kwamen er nog twee mannen de supermarkt uit, die zich bij het tweetal voegden. Ook zij bleken goederen bij zich te hebben en werden aangehouden. De weggenomen goederen werden teruggegeven aan de supermarkt en op het politiebureau kregen de mannen een proces-verbaal.

Betrapt
De Haag Politieagenten hielden dinsdagmiddag 10 maart rond 15.45 uur vier jongemannen aan, die zij in een kelderbox aan de Zonneoord met een gestolen bromfiets betrapten. De agenten gingen maandag 9 maart poolshoogte nemen op het Zonneoord na een melding van buurtbewoners die een sterke benzinelucht roken. In een kelderbox troffen zij drie jongens aan die verklaarden aan een scooter te sleutelen. Navraag bij de importeur leerde echter dat het nummer op het motorblok van de scooter waaraan de jongens sleutelden, hoorde bij een scooter die op 5 maart gestolen was in Honselersdijk. Hierop gingen de agenten op dinsdag 10 maart nogmaals richting de bewuste kelderbox en hielden de drie aanwezige jongens, van 17, 17 en 22 jaar, uit Zoetermeer en Den Haag, aan. Ook de sleutelhouder van de kelderbox, een 16-jarige jongen uit Den Haag, werd aangehouden. De scooter namen de agenten in beslag. De vier werden op het politiebureau in verzekering gesteld. De recherche onderzoekt de zaak en het aandeel van de vier aangehouden verdachten daarin.

Kassagreep, politie zoekt getuigen
Wassenaar Drie mannen van Noord-Afrikaanse afkomst waren 10 maart omstreeks 16.00 uur betrokken bij een diefstal uit een café aan de Langstraat. Eén van de mannen liep het café binnen en nam een greep uit de kassa. Twee andere mannen stonden voor de deur te wachten. De drie mannen wandelden na de diefstal weg door de Langstraat in de richting van de passage. De politie zoekt getuigen. Heeft U iets gezien of heeft u informatie, neem dan contact op met de recherche van Bureau Wassenaar via 0900-8844. Liever anoniem dan via M. 0800-7000.

Wegpiraat op de A4
Rijswijk Een 35-jarige automobilist uit Amsterdam reed 11 maart om 06.05 uur wel erg hard over de A4. De wegpiraat haalde snelheden van 145 km/u daar waar 100 km/u is toegestaan.
Uiteindelijk lukte het surveillerende politieagenten de Amsterdammer te laten stoppen, al gauw bleek dat de man geen geldig rijbewijs had. De agenten hielden de Amsterdammer aan. Voor het te hard rijden en rijden zonder rijbewijs kreeg de man een proces-verbaal.

Met piepende banden
Westland/Monster Op de Choorstraat reed een 30-jarige man dinsdagavond 10 maart met hoge snelheid weg. De piepende banden trokken de aandacht van surveillerende agenten. Zij hielden de man staande voor een controle. De bestuurder, afkomstig uit Polen, had teveel gedronken. Ook bleek zijn rijbewijs ingevorderd te zijn. De politieagenten hielden de man aan. Hij blies op het politiebureau 295 ugl. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Proletarisch winkelen
Rijswijk Dankzij het alerte optreden van een 22-jarige medewerker van een supermarkt aan het Hendrik Ravensteijnplein, hielden politieagenten dinsdagmiddag 10 maart rond 12.00 uur twee winkeldieven aan. De medewerker zag dat de 42-jarige man en 33-jarige vrouw uit Den Haag de winkel verlieten zonder te betalen en ging er achteraan. Onderweg sprak hij de dieven aan en maakte hen één van de gestolen flessen sterke drank afhandig. Op de Vredenburgweg hielden de politieagenten de verdachten aan; ook de andere fles drank werd in beslag genomen en is teruggegeven aan de supermarkt. Tegen de twee werd proces-verbaal opgemaakt.

Te hard over snelweg
Delft De politie vorderde woensdagochtend 11 maart om 05.20 uur van een 32-jarige automobilist uit Spijkenisse het rijbewijs in. De man reed over Rijksweg A13 en reed daarbij veel te hard. Politieagenten constateerden dat de man met 165 km/u reed, terwijl 100 km/u het maximum is. De man mocht uiteraard niet verder rijden en moest een andere chauffeur regelen. De politie maakte proces-verbaal tegen de man op.

Jongeren dumpen afval in de gracht
Delft Dankzij een oplettende buurtbewoner kon de politie woensdagochtend 11 maart om 01.45 uur een 21-jarige Delftenaar achterhalen die grofvuil dat op straat lag in de gracht van de Oude Delft gooide. De buurtbewoner sprak de jongeren aan en pakte er één vast. De man wist zich los te rukken en liet daarbij zijn jas achter. In zijn jas vond de politie identiteitsgegegevens van de eigenaar. Die kan dan ook een bezoek van de politie verwachten en mag rekenen op een proces-verbaal.

Politie onderzoekt omvangrijke diefstal van scheermesjes Delft De politie onderzoekt een omvangrijke diefstal van scheermesjes bij een groothandelsbedrijf aan de Schieweg. In de eerste week van maart werden bij dit bedrijf voor een bedrag van bijna 5.000 euro aan scheermesjes weggenomen. Uit onderzoek bleek dat dinsdag 10 maart in Amsterdam bij een soortgelijk bedrijf een 19-jarige Amsterdammer werd aangehouden die probeerde een grote hoeveelheid scheermesjes mee te nemen. De politie van Delft en die van Amsterdam-Amstelland werken in het onderzoek samen. De 19-jarige verdachte zit nog vast.

Politie onderzoekt mishandeling Zoetermeerder
Zoetermeer De politie onderzoekt een mishandeling van een 35-jarige Zoetermeerder, dinsdag 10 maart omstreeks 20.00 uur. Onbekenden mishandelden de man nabij een horecagelegenheid aan de Muzieklaan. Het slachtoffer werd daarbij door een groepje personen geslagen en mishandeld. Daarbij werd door een van de mannen met een lang voorwerp geslagen. De GGD vervoerde het slachtoffer met een forse hoofdwond naar het ziekenhuis De politie stelt een onderzoek in naar de omstandigheden van het incident. Bent u getuige geweest van deze mishandeling of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Illegaal dumpen van afval
Zoetermeer Twee mannen (30- en 44-jaar) liepen dinsdag 10 maart om 16.25 uur tegen de lamp toen zij nabij de lus van de Zuidweg een hoeveelheid grofvuil op straat gooiden. Politieagenten zagen het duo uit hun auto vuilniszakken, een oude kinderwagen en een oude deur op straat gooien. De politie maakte tegen het tweetal proces-verbaal op.