Politie Zuid-Holland-Zuid

110309_Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 11-03-2009

TANDPASTADIEF AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT Een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagmiddag 10 maart op de Walburg aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De man had even daarvoor vanuit een supermarkt aan de Brabant een rugzak vol tandpastatubes meegenomen. De dief werd in zijn kraag gegrepen en na een kleine worsteling kon hij door politieagenten worden geboeid en meegenomen naar het bureau. De man is ingesloten. De eigenaar van de supermarkt heeft aangifte gedaan.

VERDACHTEN DIEFSTAL AANGEHOUDEN
DORDRECHT Op dinsdagmiddag 10 maart werd een 29-jarige man uit Dordrecht aangehouden die verdacht wordt van het stelen van diverse goederen. De man was even daarvoor in een winkel aan de Dubbelsteynlaan West waar hij door winkelpersoneel betrapt werd op de diefstal. Aan de hand van het signalement kon de politie hem even later aanhouden. De man bekende de dieftal.
Diezelfde middag werd ook een 48-jarige man uit H-I-Ambacht aangehouden omdat hij verdacht wordt van diefstal bij een winkel aan de Voorstraat in Dordrecht. Agenten betrapten de man en hebben hem aangehouden.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
DORDRECHT Tijdens een snelheidscontrole op dinsdag 10 maart werd op de A16 een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man reed te hard en nadat hij was staande gehouden, gaf hij een valse naam op. Vervolgens bleek dat hij geen geldig rijbewijs had. De politie maakt proces-verbaal op. Tijdens de controle, die gehouden werd door het Verkeershandhavingsteam, de Regionale Verkeersondersteuning en de wijkpolitie, werden in totaal 122 processen-verbaal opgemaakt, hoofdzakelijk voor snelheidsovertreding.

DRONKEN MAN VALT MENSEN LASTIG
DORDRECHT Op dinsdagavond 10 maart is een man aangehouden, omdat hij voorbijgangers lastigviel bij het station in Dordrecht. Op verzoek van de politie is de man vetrokken, maar kwam later weer terug en viel opnieuw mensen lastig. De man weigerde te vertrekken en bleek dronken te zijn. Agenten hebben hem aangehouden.

GEWOND DOOR STALEN PROFIEL
DORDRECHT Bij bouwwerkzaamheden aan het Achterom in Dordrecht is op dinsdagmiddag 10 maart een voorbijganger gewond geraakt. Een van de bouwvakkers gooide vanaf enkele meters hoogte een stalen profiel in een container. Dit profiel stuiterde echter uit de container en kwam tegen het hoofd van een 21-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Het slachtoffer liep een flinke snee op en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie is ingeschakeld.