Gemeente Spijkenisse


Grootschalig onderzoek naar kwaliteit van parken

11 maart 2009

Zuidrandpark

De gemeente wil van haar inwoners graag weten hoe zij de stadsparken van Spijkenisse beleven en waarderen.

Ook wordt in het onderzoek meegenomen wat de wensen en behoeften zijn van de parkbezoekers. Voor dit onderzoek zijn 1300 uitnodigingsbrieven met daarin de enquête verstuurd naar willekeurige adressen. De gemeente hoopt op een hoge respons omdat de resultaten van de enquête mede het toekomstige beleid gaan bepalen.

De vragen uit de enquête zijn zeer divers. Zo wordt gevraagd naar de functie van de parken. Moet een park bijvoorbeeld een recreatieve functie hebben met mogelijkheden voor sporten, spelen en evenementen of moet een park er meer zijn voor natuurbehoud? En hoe ervaren bezoekers grote grazers, zoals de Schotse hooglanders in een park. Hoe waardevol is de aanwezigheid van een park in buurt, wijk en stad en wat is de gemiddelde verblijfsduur van een bezoeker. Ook kleinere parken worden bij het onderzoek betrokken.

Kortom, uit het onderzoek komt een schat aan informatie die een welkome bijdrage gaat leveren aan het gemeentelijk parkenbeleid in de toekomst.

Het is mogelijk om ook deel te nemen aan de enquête. Dat kan door te bellen naar mevrouw Nadine van Kralingen, telefoon (0181) 69 69 44. Zij is aanwezig van maandag tot en met woensdag. Een enquêteformulier wordt dan toegestuurd.