Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 3 maart 2009

Herindeling Oss-Lith
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten kennis te nemen van het herindelingsontwerp Oss-Lith. De gemeente Bernheze kreeg van de Stuurgroep Oss-Lith de mogelijkheid geboden om te reageren op het herindelingsontwerp waarin Lith opgaat in de gemeente Oss. Bernheze heeft laten weten dat de gemeentelijke herindeling van Lith als een op zichzelf staand vrijwillig initiatief kan worden afgerond. Hierbij is verwezen naar een eerder ingenomen standpunt dat inhield dat Bernheze ervoor pleit dat de bestuurlijke inrichting van het gebied tussen 's-Hertogenbosch en Oss nader zou moeten worden bezien in relatie tot de (toekomstige) regionale opgaven.

Vaststelling kwaliteitshandvest
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het kwaliteitshandvest vast te stellen.

Plan van aanpak medewerkersonderzoek
Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het plan van aanpak voor de uitwerking van de uitkomsten uit het medewerkersonderzoek.

Beleidskader begroting 2010 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de kadernota van de Veiligheidsregio Brabant-Noord aan de gecombineerde Raadscommissie toe te sturen om hierover op 25 maart 2009 van gedachten te wisselen. In deze nota worden het beleid, de financiën en de producten voor het jaar 2010 beschreven maar ook de te verwachten kosten voor de jaren 2010-2013 worden in beeld gebracht.

Concept-kadernota Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) 2010 Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de Raadscommissie Maatschappelijke Zaken te vragen de concept-kadernota 2010 van het Brabants Historisch Informatie Centrum opiniërend te bespreken in de gecombineerde Raadscommissievergadering van 25 maart 2009.

Verkeerscirculatieplan Heesch
Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het Verkeerscirculatieplan Heesch. In dit plan worden aanbevelingen gedaan op het gebied van verkeer en vervoer tot het jaar 2020. Een onderdeel van het plan betreft ook de verkeerssituatie in het centrum van Heesch. Het college van burgemeester en wethouders adviseert de gemeenteraad om op basis van het plan een keuze te maken in de verkeerscirculatie in het centrum van Heesch. Daarbij wordt voorgesteld om gedurende een proefperiode het doorgaande gemotoriseerd verkeer te weren op het winkelgedeelte van 't Dorp. Indien uit de evaluatie van de proefperiode blijkt dat de gevolgen voor het verkeer overeenkomen met de analyse uit het Verkeerscirculatieplan, zal de maatregel definitief worden ingesteld.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35