Gemeente Vlaardingen


Sporthal Korhoenlaan officieel geopend

11 maart 2009

Schooldirecteur Van Beers met het heronthulde glaskunstwerk

Met het heronthullen van twee kunstwerken werd de sporthal aan de Korhoenlaan (Holy) zaterdag 7 maart officieel geopend door wethouder Jan Robberegt (o.a. sport en cultuur). Vlaardingen is hiermee een prachtige, en voor Nederlandse begrippen unieke sport- en onderwijsvoorziening rijker.

Daarmee is na 4,5 jaar het allerlaatste stukje van dit complexe project officieel afgerond: een sportaccommodatie, twee korfbalvelden, een schoolgebouw en dertig appartementen op een relatief klein terrein, met veel betrokken partijen. De sporthal vormt een belangrijk onderdeel van het nieuwe onderwijsgebouw voor de VMBO-leerlingen van het College Vos. De korfbalvereniging Ridderhof maakt ook gebruik van de sportvoorzieningen, en beschikt verder over twee kunstgrasvelden. Wie boven al dit moois wil wonen: er zijn nog appartementen te koop.

Alsof het allemaal nog niet complex genoeg was, hebben we ook nog een combinatie tussen sport en kunst gemaakt; wethouder Jan Robberegt heronthulde twee kunstwerken, samen met de voorzitter van de korfbalvereniging Jan-Kees van Baar en directielid Jacques van Beers van het College Vos. Een bijzonder moment, liet de wethouder weten. Deze kunstwerken zijn gered van de sloop van twee andere schoolgebouwen uit Vlaardingen en krijgen in dit nieuwe schoolgebouw een prominente plaats. Het gaat om een kunstwerk van twee vechtende judokas, afkomstig uit het (nog af te breken) schoolgebouw aan de Reigerlaan en een glasmozaïek (1961) van de Haagse glazenier Pieter A.H. Hofman, uit de al gesloopte voormalige technische school aan de Deltaweg (op de foto, met Jacques van Beers).

Na het officiële gedeelte ging het feest aan de Korhoenlaan pas echt beginnen met een spetterend optreden van rapper Ali B en zorgde de Antilliaanse brassband voor opzwepende muzikale klanken in de wijk. De jeugd kon zich verder vermaken met diverse sport-en spelactiviteiten in en rondom de school en de selectie van de korfbalvereniging KV Ridderhof speelde een demonstratiepartij.