Politie Rotterdam Rijnmond


* TWEE ONGEVALLEN IN OOSTFLAKKEE
DEN BOMMEL/OOLTGENSPLAAT - Een 20-jarige man uit Brouwershaven raakte maandagochtend rond half tien gewond nadat hij op de Tilsedijk in Den Bommel met een bestelauto tegen een boom botste. De autobestuurder kwam na een bocht, door nog onbekende oorzaak, in de berm terecht en raakte in de slip. Hierop reed hij tegen een boom. Het slachtoffer werd door de brandweer uit het voertuig gehaald. Ambulancepersoneel bracht de man met rugletsel over naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval. Enkele minuten later raakte een 28-jarige vrouw uit Ooltgensplaat gewond na een kop-staartbotsing op de Langeweg te Ooltgensplaat. De vrouw reed in een bestelauto vanuit Ooltgensplaat in de richting van Achthuizen. Op de weg zag zij een dode haas liggen met hierop verschillende vogels. Hierop remde zij af. Een achteropkomende bestuurder van een vrachtauto, een 37-jarige man uit Ooltgensplaat, remde vervolgens te laat en reed hierop tegen de achterzijde van de bestelauto aan. De vrouw raakte kort buiten bewustzijn en liep letsel op aan haar rug en nek. De brandweer bevrijdde het slachtoffer uit het voertuig. Ambulancepersoneel bracht haar over naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur liep lichte verwondingen op en werd ter plaatse behandeld. De politie onderzoekt aanrijding.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR TRAPPEN TEGEN LADDER

ZUIDWIJK - Een 55-jarige Rotterdammer is maandagmiddag rond vier uur aangehouden op de Madeliefstraat. Rond vier uur trapte de verdachte tegen de ladder waarop een 24-jarige glazenwasser stond. De reden waarom hij dit deed is nog onbekend. Door de trap kwam de ladder scheef te staan en dreigde om te vallen. De glazenwasser kon zijn vege lijf redden en deed aangifte van mishandeling.


* MAN AANGEHOUDEN NA VERNIELING
MAASSLUIS - De politie heeft een man aangehouden na een vernieling. Maandagavond kort na zes uur kreeg de politie een melding dat er onenigheid was en dat vernielingen werden gepleegd bij een woning aan de Nicolaas Beetstraat. Ter plekke bleek dat een man na een ruzie met zijn ex-partner een ruit van een portiekdeur had ingeschopt. De 39-jarige man uit Maassluis is hierop aangehouden door agenten. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE BETRAPT MAN OP HETERDAAD TIJDENS INBRAAK

TANDARTSENPRAKTIJK
ROTTERDAM - Dankzij de oplettendheid en behulpzaamheid van een getuige heeft de politie maandag in de vroege ochtenduren een inbreker op heterdaad betrapt. De politie stelde na de melding van de getuige direct een onderzoek in de tandartsenpraktijk aan het PC Hooftplein in. De lichten werden bij aankomst van de agenten gedoofd. Na onderzoek in het pand bleek dat er een deur en ruiten waren vernield. De verdachte, een 20-jarige Rotterdammer, werd liggend op de grond aangetroffen en gearresteerd. In een kamer waren een paar beeldschermen en een computerkast klaargezet. De verdachte is in verzekering gesteld.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft zondagochtend een verdachte aangehouden van een vernieling aan de Oude Binnenweg. Rond twee uur 's nachts zagen surveillerende politiemensen dat een man op een muur met een verfspuitbus diverse afbeeldingen kladde. Toen de man de politiemensen zag, stopte hij snel de spuitbus weg. Hierop is de 28-jarige Rotterdammer aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar de vernieler is ingesloten. Diverse locaties waren beklad, waaronder een bloemenkar, muren van gebouwen en pilaren. De benadeelden gaan aangifte doen.


* POLITIE HOUDT DRONKEN AUTOBESTUURDER AAN

STELLENDAM - De politie heeft in de nacht van zaterdag 7 maart op zondag 8 maart rond kwart over drie op de N57 een 38-jarige man uit Ouddorp aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de Ouddorper rijden in een auto. Hij veroorzaakte diverse gevaarlijke situaties. Na een korte achtervolging hield de politie hem aan. Uit onderzoek bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg hij een bekeuring voor gevaarlijk rijgedrag.


* POLITIE HOUDT INBREKERS AAN
FEYENOORD-RIDDERSTER / VREEWIJK - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag drie verdachten aangehouden voor een inbraak in een kantoorpand aan de Enk. Rond half drie 's nachts verwijderden de inbrekers een houten plaat voor een kozijn van het pand en vernielden het alarm. Zij namen diverse goederen weg waaronder een computerkast, een beeldscherm en mobiele telefoons. Naar aanleiding van het inbraakalarm stelden politiemedewerkers een onderzoek in. Toen zij aankwamen, zagen zij drie mensen wegrennen. Eén van hen, een 17-jarig meisje uit Rotterdam, werd onmiddellijk aangehouden. Zij was in het bezit van het gestolen beeldscherm. Tevens vonden agenten een computerkast. Deze werd in beslag genomen. De Rotterdamse werd overgebracht naar het politiebureau. Na onderzoek werden omstreeks vier uur 's nachts op de Clement Tolstraat twee jongens van 16 en 20 jaar uit Rotterdam aangehouden voor de inbraak. Tevens waren twee verdachten in het bezit van verdovende middelen. Deze werden vernietigd. De politie is nog op zoek naar een vierde verdachte.