Politie Gelderland-Midden

Meisje (15) aangereden, bestuurder spoorloos

Publicatiedatum: 11-3-2009 13:46:30

ARNHEM - Een vijftienjarig meisje uit Huissen is afgelopen donderdag 5 maart op de Groningensingel aangereden door een auto. De Huissense raakte daarbij lichtgewond maar haar fiets liep flinke schade op. De bestuurder van de auto is vooralsnog spoorloos. De politie roept getuigen op te reageren.

Het slachtoffer meldde het voorval voor alle zekerheid een dag later bij de politie. Volgens haar verklaring reed ze die donderdag rond half vier samen met een vriendinnetje over de Groningensingel richting Huissen. Toen ze ter hoogte van de Piramide waren wilden ze de rijbaan oversteken. Op dat moment kwam er een blauwe auto aanrijden die kennelijk vaart minderde. Daarop dachten de meisjes dat ze over konden steken. De bestuurder stopte echter niet en reed een van de twee aan. De automobilist zou vervolgens zijn excuses hebben aangeboden en bood aan de schade te regelen. Daarna reed de man weg, waarna hij tot op heden niets meer van zich liet horen.

Lesauto
De politie hoopt nu aan de hand van getuigen de bestuurder op te kunnen sporen. Met name de inzittenden van een lesauto, die volgens het slachtoffer achter de automobilist zou hebben gereden, zou daarbij van belang kunnen zijn. Zij, maar ook andere getuigen die zouden kunnen helpen bij het opsporen van de onbekend gebleven automobilist, kunnen bellen met 0900-8844.
(09-030575)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Lunterense (21) aangehouden na rijden onder invloed Brokstukken
Politie zoekt getuigen van aanrijding
Meerdere getuigen?
tijdstip moeten daar volgens de politie meerdere getuigen van zijn geweest. De politie vraagt dan ook getuigen te reageren op telefoonnummer 0900-8844.