DHV Groep Nederlandse airportconsultant versterkt profiel in Noord-Amerika

Verschijningsdatum 11-03-2009

Het Amerikaanse Innova Aviation Consulting sluit zich aan bij NACO (Netherlands Airport Consultants) en het Canadese Delcan, beide onderdeel van de DHV Groep. Hiermee verstevigt de Groep haar positie op de Noord-Amerikaanse luchtvaartmarkt. Innova en NACO leveren geïntegreerde diensten aan luchthavens en de luchtvaartindustrie.

De luchtvaartconsultancy activiteiten van Innova zullen worden geïntegreerd in de activiteiten van het door de DHV Groep recentelijk verworven InterVISTAS. De combinatie van de activiteiten van Innova, InterVISTAS en NACO biedt ongekende mogelijkheden in de Aviation sector. Met deze stap beschikt de Aviation sector van DHV totaal over circa 300 hoogopgeleide Aviation consultants werkzaam in alle continenten van de wereld.

"Deze aansluiting biedt Innova een extra mogelijkheid om met nieuwe energie en visie onze successen uit te breiden", vertelt Jim Miller van Innova. "De verdere samenwerking met NACO, Delcan en DHV vormt het begin van een nieuw en uitdagend tijdperk in ons werk voor luchthavens, luchtvaartmaatschappijen en de luchtvaartindustrie."

"Deze bundeling van krachten is een van de mooiste in ons zestigjarig bestaan", aldus Roel Overakker, directeur Aviation van de DHV Groep. "De luchtvaartprojecten die Innova en NACO het afgelopen jaar samen uitvoerden, tonen aan hoe sterk onze gecombineerde mogelijkheden zijn en vormen een solide en inspirerende basis voor onze gezamenlijke toekomst. Hiermee kunnen we, zelfs in economisch moeilijke tijden, stappen vooruit zetten. Samen met het onlangs verworven InterVISTAS verwacht ik een verdubbeling van onze omzet."

Jim Kerr van Delcan: "Deze aansluiting leidt tot synergie voor de betrokken ondernemingen. Delcan ziet aanzienlijke mogelijkheden om haar bedrijfsactiviteiten verder uit te breiden naar informatietechnologie, intelligente transportsystemen, toezicht op grote bouwprojecten en kwaliteitsborging. We zijn verheugd over deze samenwerking en over de toegevoegde waarde die ontstaat voor zowel onze klanten als voor de mobiliteitssector in het algemeen."


-----

Over DHV Groep
De DHV Groep levert wereldwijd advies- en ingenieursdiensten op het gebied van mobiliteit (incl. luchthavens), bouw & industrie, ruimtelijke inrichting & milieu en water.
Wij komen tegemoet aan de behoeften van onze klanten door te opereren vanuit het concept Local Delivery of Global Solutions: de toonaangevende kennis van de Groep wordt beschikbaar gesteld via een hecht netwerk van kantoren in Europa, Azië, Afrika en Noord-Amerika. Ons netwerk van bedrijven en allianties is verbonden door onze gezamenlijke missie, waarden en projecten, gericht op de ontwikkeling van innovatieve concepten en oplossingen voor een duurzame ontwikkeling van onze leefomgeving.
De DHV Groep heeft zo'n 5.500 medewerkers en realiseerde in 2008 een netto-omzet van EUR 468 miljoen.

Over Innova Aviation Consulting
De activiteiten van Innova zijn gebaseerd op strategieën, beleidsprogramma's en initiatieven die verankerd zijn in de diepgaande kennis die het bedrijf heeft van de markt. Innova ondersteunt haar opdrachtgevers op succesvolle wijze. Innova biedt een uitgebreid scala van diensten en oplossingen voor de luchtvaartsector, zoals marktanalyses, strategische en operationele planning, evaluaties van commerciële ontwikkelingsinitiatieven, planning van klantgerichte diensten, relatiebeheer tussen luchthavens en
luchtvaartmaatschappijen, de ontwikkeling van personen- en vrachtvervoer, prijsbepaling van infrastructuur en diensten, verkeersprognoses, financiële analyses, ondersteuning bij privatiseringsprocessen, luchtvaartbeleid, regelgeving binnen de luchtvaartsector, arbeidsrelaties bij luchtvaartmaatschappijen, route/netwerk-analyses en productiviteitsanalyses.

Over NACO, Netherlands Airport Consultants
Vanaf het moment dat NACO in 1949 werd opgericht, heeft het bedrijf een leidende rol gespeeld bij het ontwerpen en ontwikkelen van luchthavens. NACO biedt een geavanceerd dienstenpakket op alle gebieden van luchthavenontwikkeling en heeft voor ruim 500 luchthavens werkzaamheden verricht. De oplossingen van NACO zijn innovatief, functioneel, effectief, duurzaam, klantgericht en met respect voor de lokale cultuur. NACO maakt sinds 2003 onderdeel uit van de DHV Groep.

Over Delcan Corporation
Delcan is een internationaal advies- en ingenieursbureau dat een volledig pakket aan geïntegreerde systemen en
infrastructuuroplossingen biedt. Delcan is met name actief op het terrein van vervoer, informatietechnologie en water. Sinds de oprichting van de onderneming in 1953 heeft Delcan een sterke positie op de Noord-Amerikaanse markt opgebouwd. Daarnaast is Delcan internationaal actief met opdrachtgevers in ruim 70 landen wereldwijd. In 2002 werd DHV een strategische partner van Delcan.