Gemeente Achtkarspelen


Aanpak Boekweitstrjitte Harkema voorjaar 2009

In maart begint de gemeente met groot onderhoud aan de Boekweitstrjitte in Harkema. Van deze gelegenheid wordt gebruik gemaakt om ook verschillende verkeersmaatregelen uit te voeren.

In goed overleg met plaatselijk belang Harkema zijn de knelpunten en wensen van de bewoners geïnventariseerd. De gemeente en Plaatselijk Belang hebben samen een planschets bedacht. Deze is op dinsdag 8 juli in de sporthal voorgelegd aan de bewoners van de Boekweitstrjitte. De op deze avond gemaakt opmerkingen zijn verwerkt in het definitieve plan. Er zijn zes aannemers uitgenodigd om een inschrijving te doen op het werk. Op basis van de laagste prijs is het werk gegund aan Joost Visser Infragroep uit Nijehaske.

De maatregelen omvatten het vervangen van de regenwaterkolken, het verwijderen van het gedeelte asfalt, het herstraten van de klinkerverharding en het aanleggen van meer parkeergelegenheid. Als extra verkeersremmende maatregelen zullen alle kruispunten geaccentueerd worden met gekleurde bestrating en verhoogd worden uitgevoerd.

Met de uitvoering zal in maart 2009 worden begonnen. De bewoners hebben hierover al bericht gekregen. Het werk zal ongeveer twee maanden duren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente, afdeling Ruimte, (0511) 54 81 11.

Plattegrond Bestandsgrootte: 1,35 MB