Unie KBO

Organisatie Senior Games in volle gang

Organisatie Senior Games in volle gang

11-3 De organisatie van de Senior Games is in volle gang om het evenement in september te doen slagen. De Unie KBO is één van de partners van de Senior Games.
Zes maanden voor aanvang van de Senior Games zijn er helaas nog maar 500 van de verwachte 3500 inschrijvingen binnen. De organisatie, met Ton Kienhuis voorop, maakt zich echter geen zorgen. ,,Het heeft geen zin om te gaan doemdenken," zei de general manager gisteren. Kijk hier voor een filmpje op youtube.

De inschrijvingstermijn verstrijkt officieel op 1 mei, maar aan die datum wordt niet zo zwaar getild. Veel betrokken sportbonden moeten immers nog beginnen met het enthousiast maken van hun leden, zo werd duidelijk tijdens een bijeenkomst in Sportpunt Zeeland. Daar kregen de vertegenwoordigers van onder meer de wierlrenunie, de atletiekunie en de basketbalbond 's middags een rondleiding, omdat het Goese sportcomplex van 7 tot en met 12 september het kloppende hart van de Senior Games is.

Chris Mijnsbergen (56) bekende dat hij zich ook nog niet heeft aangemeld voor het bowlen, hoewel hij wel wil meedoen. De Goesenaar, die vorig jaar op de banen van BV Goes nog de ultieme 300-game gooide, was aanwezig als tussenpersoon van zowel de bowlingbond als de golffederatie. ,,Ik weet dat er in elk geval al zo'n veertig inschrijvingen zijn bij het bowlen. Bij die sport begint er een beetje vaart in te komen", zei de Bevelander. ,,Maar bij het golfen moet het allemaal nog komen. In april beginnen de competities, ook die in het buitenland, te lopen en vanaf dan gaan de clubs pas hun leden attent maken op de Senior Games."

Voor zowel het bowlen (vol bij 200 deelnemers) en golf (400) is het ook niet erg dat het aantal deelnemers laat bekend is, stelde Mijnsbergen. ,,Een maand van tevoren is ook goed. Ik maak me niet zo'n zorgen, ook niet over de andere sporten. Ik weet zeker dat we in alle takken van sport goede competities kunnen houden."

Dat veel deelnemers uit Nederland (en vooral Zeeland) zullen komen, lijkt onvermijdelijk. De Senior Games, een traditie geworden in de Verenigde Staten, worden voor het eerst in Europa gehouden. Het evenement is aan deze kant van de oceaan nog nauwelijks bekend. ,,De Senior Games hebben tijd nodig om te groeien", zei Mijnsbergen. ,,Bij de eerste paar edities van de Europese Senior Games zal het gros van de deelnemers uit het organiserende land komen." (Bron: PZC)