Politie Rotterdam Rijnmond


* GETUIGENOPROEP; POLITIE ONDERZOEKT AANRIJDING

VLAARDINGEN - De politie is op zoek naar de autobestuurder die zondagochtend op de Abel Tasmanlaan doorreed nadat hij/zij een 81-jarige fietser uit Vlaardingen aanreed. De man fietste omstreeks half elf op een fietspad aan de Galgkade, komend uit de richting van de Westerhavenkade. Op de kruising tussen de Abel Tasmanlaan en de Galgkade verleende de auto geen voorrang aan de fietser. Hierop reed het voertuig tegen de oude Vlaardinger aan. Hij kwam hierbij ten val en liep letsel op aan zijn heup. Ambulancemedewerkers brachten hem over naar het ziekenhuis.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar de automobilist van het onbekend gebleven voertuig en vraagt getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over de aanrijding om contact op te nemen met het Backoffice Verkeersongevallen van de Verkeerspolitie Rotterdam-Rijnmond op 0900-8844. Tevens kunnen zij een mail sturen naar verkeer@wirehub.nl.


* POLITIE CONTROLEERT EXTRA OP FIETSGEDRAG SCHOOLGAANDE JEUGD

GOEREE OVERFLAKKEE - In het kader van de verkeersveiligheid gaat de politie de komende tijd extra controleren op het fietsgedrag van schoolgaande jeugd. Het gaat hierbij met name om groepen leerlingen die met meer dan twee personen naast elkaar blijven rijden.
Regelmatig komt dit voor op de Langeweg (N215). Dit veroorzaakt gevaarlijke verkeerssituaties waarbij met name fietsers veel risico lopen om aangereden te worden. Tevens komt het voor dat dat voertuigen lange tijd achter fietsers moeten rijden omdat het onmogelijk gemaakt wordt om de jeugd te passeren. Het gevolg hiervan is dat bestuurders zich gaan irriteren en harder gaan rijden.
Om de laatst genoemde situaties te voorkomen bekeurt de politie ook jongeren die de geldende verkeersregels betreffende dit onderwerp overtreden.
De politie heeft tussen eind november 2008 en januari 2009 op verschillende locaties, met name schoolgaande jeugd, gecontroleerd op het voeren van fietsverlichting. Fietsers die rijden zonder verlichting worden niet of pas laat gezien door passerende voertuigen. Hierdoor ontstaan levensgevaarlijke situaties. Om de fietsers hiervan bewust te maken hielden agenten met enige regelmaat controles.
Politiemensen stelden in de betreffende periode in 285 gevallen een proces-verbaal op voor het niet (juist) voeren van verlichting op een fiets. In al deze gevallen werden tevens verlichtingsetjes uitgedeeld.Om de veiligheid op straat te waarborgen houdt de politie ook de komende periode regelmatig verkeerscontroles.


* POLITIE NEEMT PLOERTENDODERS IN BESLAG
ROTTERDAM-ZUID / ZUIDERPARK - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond kwart voor één op de Groene Kruisweg twee mannen uit Eeklo bekeurd voor het in bezit hebben van twee ploertendoders. Tijdens een controle bleek dat de mannen van 22 en 25 jaar de twee wapens in een auto hadden liggen. Politiemensen namen de ploertendoders in beslag. Het tweetal verklaarde beide eigenaar te zijn van de wapens. Hierop gaven agenten de mannen een bekeuring.


* PREVENTIEVE INFORMATIE TEGEN WONINGINBRAAK / POLITIE ZET EXTRA IN

OP WONINGINBRAAK
WATERWEG-NOORD - De politie onderneemt extra inspanningen om inbraken tegen te gaan en daders van woninginbraken aan te houden. Daarnaast vraagt de politie ook aan bewoners om maatregelen te nemen.
De Politie Rotterdam-Rijnmond neemt met name in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis maatregelen om de veiligheid in de wijk te vergroten. Bijvoorbeeld door extra toezicht en surveillances op straat op verschillende tijdstippen en diverse locaties. Maar ook richt de politie zich op het specifiek opsporen van dader(s) van woninginbraken. Dit heeft in Vlaardingen ondermeer geleid tot het aantreffen van DNA van twee woninginbrekers waarvan er inmiddels één is aangehouden. De aangehouden verdachte is een 40-jarige man uit Vlaardingen. Deze is op zaterdagochtend 28 februari rond acht uur gearresteerd. Ondermeer het doelgericht surveilleren in de wijk heeft geleid tot, zowel in Vlaardingen als in Maassluis, een daling van de inbraken.
Naast deze acties zijn de bewoners van Waterweg-Noord geadviseerd over inbraakpreventie. Een speciale folder gericht op tips om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken, werd de afgelopen weken op verschillende drukbezochte locaties uitgedeeld. Ook gaf de politie preventieve tips. De politie kreeg hier positieve reacties op van het publiek. Bewoners kunnen deze tips ook aanvragen via de buurtagent op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Wat kunt u zelf doen om het inbrekers lastig te maken? Acht tips van de politie:

1. sluit ramen en deuren goed af (ook al bent u maar even weg), ook het wc-raam;

2. laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten, maar ook niet in uw jas aan de kapstok;

3. sluit binnendeuren niet af, zo voorkomt u extra schade;
4. laat geen geld, waardevolle papieren en sieraden achter in het zicht;

5. laat niet zien dat u weg bent, sluit geen overgordijnen en haal geen planten voor de ramen weg, laat een krant op tafel liggen en schakel eventueel met een tijdschakelaar het licht aan;
6. laat de brievenbus regelmatig legen en laat de post neerleggen op een plek die niet van buitenaf zichtbaar is;
7. zet ladders en vuilcontainers weg;

8. gebruik registratiekaarten van de politie.

Mocht u toch het slachtoffer zijn van een woninginbraak, dan adviseren we om altijd aangifte te doen bij de politie. Niet alleen om de pakkans van de daders te vergroten, maar ook voor extra aandacht tijdens surveillances van de politie in uw buurt.


* FLINKE HOEVEELHEID DRUGS AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield in de nacht van dinsdag op woensdag een vrouw aan. Op basis van binnengekomen informatie werd er rond twaalf uur een onderzoek ingesteld bij haar woning aan de Immobiliastraat. In de woning werden verschillende pakken met verdovende middelen aangetroffen. Vervolgens is de 33-jarige Rotterdamse aangehouden. De pakken verdovende middelen, het gaat vermoedelijk om een aantal kilo, zijn in beslag genomen voor onderzoek en vernietiging. Het onderzoek wordt voortgezet.


* HENNEPPLANTAGE ONTDEKT DOOR LEKKAGE
ROTTERDAM - Nadat er dinsdagochtend een waterlekkage gemeld werd op de Breedstraat gingen agenten hier naartoe. In de woning bleken er diverse dakpannen los te zitten waardoor de lekkage ontstaan was. Om verdere oorzaken uit te sluiten werd ook het dak van een andere etage gecontroleerd. Hier troffen de agenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan met ongeveer 100 planten. Deze en de materialen om deze te vervaardigen zijn rond half twaalf in beslag genomen voor vernietiging. De politie doet onderzoek naar de mogelijke eigenaar van de plantage.


* POLITIE ONTMANTELT DROGERIJ VOOR HENNEPTEELT

RHOON - De politie heeft dinsdagochtend rond half tien in een woning aan de Robijnhoven een drogerij voor hennepteelt ontmanteld. Naar aanleiding van klachten over een henneplucht stelden agenten een onderzoek in de woning in. In het pand vonden zij ongeveer 6,5 kilogram gedroogde henneptoppen. Tevens werd er verschillende apparatuur voor hennepteelt aangetroffen. Politiemensen namen de goederen in beslag en vernietigde deze. De politie onderzoekt de zaak.


* MAN GEWOND BIJ AANRIJDING
ROTTERDAM - De verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt een aanrijding op de Vierhavenstraat. Dinsdagochtend reed hier rond acht uur een shovel komende uit de richting van de Westzeedijk. Op datzelfde moment reed een 24-jarige Ridderkerker op zijn bromfiets op dezelfde weg in dezelfde richting. Ter hoogte van een inrit van het bouwterrein kwamen beide voertuigen door nog onbekende oorzaak met elkaar in aanraking. Hierbij kwam de scooterbestuurder ten val. Hij is door ambulancepersoneel naar het Erasmus MC gebracht met een open beenwond. De 35-jarige Rotterdamse shovelbestuurder is verhoord.


* ONDERZOEK NAAR POGING OVERVAL
RHOON - Politiepersoneel onderzoekt een poging overval op een textielwinkel aan het Strawinskiplein. Hier kwam rond kwart voor twaalf een man binnen. Hij bedreigde het aanwezige personeel met een mes. Nadat zij niet snel genoeg geld afgaven ging de man er vandoor.

Getuigenoproep
De verdachte is een blanke man met kort rossig haar. Hij is ongeveer 1.70 lang, heeft een slank postuur en zag er onverzorgd uit. De man droeg een blauwe halflange jas met een zwarte bies horizontaal halverwege de jas. Hij stapte in een blauwe Opel Astra model station. Heeft u informatie over deze overval die u nog niet gedeeld heeft met de politie? Neemt u dan contact op met de politie Rotterdam-Rijnmond, recherche district Zuid via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.


* OUDE MAN GEWOND NA AANRIJDING
ROTTERDAM-OOST / HET LAGE LAND - Een 86-jarige man uit Rotterdam is dinsdagochtend omstreeks kwart over elf gewond geraakt na een aanrijding op de kruising tussen Prinsenlaan en de Michelangelostraat. De Rotterdammer fietste op de Michelangelostraat in de richting van de Prinsenlaan. Een 37-jarige autobestuurster uit Leidschendam reed op de Prinsenlaan in de richting van de Boszoom. Vervolgens verleende zij geen voorrang aan de oude man die op het fietspad van de rotonde reed. Hierop reed de auto tegen het slachtoffer aan. Hij kwam hierbij ten val en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak.