Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam



---

Wethouder Cherribi op zondag naar school

11 maart 2009
Wethouder Ab Cherribi van De Baarsjes was op zondag 8 maart te gast als docent Stedenbouw en Architectuur op de IMC Weekendschool in Het Sieraad aan de Postjesweg.

Pleinen in Amsterdam

In de ochtend liet Stan Steegeling, stedenbouwkundige van stadsdeel De Baarsjes, de leerlingen van groep 7 al een vooronderzoek doen. Elk groepje in de klas kreeg foto's van een plein in Amsterdam: de Dam, het Museumplein of het Stadionplein. De kinderen werd gevraagd wat zie je, wat hoor je en wat ruik je op dat plein? En waar wordt dat plein allemaal voor gebruikt. Wat zou je weghalen en wat zou je zelf op het plein willen plaatsen?

Puzzeltocht Foto Ab Cherribi met kinderen van weekendschool (Wim Salis)

Na de middagpauze gingen de groepjes er op uit met een puzzeltocht in de hand. De kinderen moesten zelf goed om zich heen kijken om de vragen te beantwoorden. Wethouder Ab Cherribi legde uit wat het opknappen van de panden in de Witte de Withstraat inhoudt. Hier worden de gevels schoongemaakt en de raamkozijnen vernieuwd. De kinderen leerden er meteen een nieuw woord bij: gevelrenovatie.

Eigen ontwerp

Bij de Chassékerk kregen de kinderen uitleg wat er bij het ontwerpen van een plein allemaal komt kijken. Volgende week zondag maken de kinderen hun eigen ontwerp voor het Chasséplein.

Aanvullend onderwijs

IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit sociaal-economische achterstandswijken. Op de weekendschool krijgen jongeren drie jaar lang elke zondag les van professionals die met plezier hun vak uitoefenen. Doel is jongeren te steunen bij het verruimen van perspectieven, het versterken van zelfvertrouwen en het ontwikkelen van hun talenten.


---