Gemeente Sneek


en onderwijs, "sneek werkt"

Samenwerking bedrijfsleven en onderwijs, "Sneek werkt"

Tijdens een bijeenkomst op maandag 9 maart voor vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, het onderwijs en de gemeente Sneek is geconcludeerd dat de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven van essentieel belang is om vraag en aanbod in de arbeidsmarkt goed op elkaar aan te laten sluiten.

Door de onderwijsinstellingen is uiteengezet welke ontwikkelingen er gaande zijn in het onderwijs en waar men graag de samenwerking met het bedrijfsleven wil zoeken cq. versterken. Vanuit het bedrijfsleven is aangegeven tegen welke obstakels men oploopt bij het tot stand brengen van samenwerkingsverbanden met het onderwijs.

De samenwerking tussen de partijen is nu al aan de orde, maar is zeker op termijn van belang, als het aanbod van arbeidskrachten terug zal lopen ten gevolge van de demografische ontwikkelingen.

Van de kant van de gemeente werd opgemerkt dat het werkgelegenheidsplan "Sneek werkt" een goede kapstok is om de samenwerking nader vorm te geven. Ook werd aandacht gevraagd voor het rapport van de Friese Commissie Werk waarin voorstellen zijn gedaan om meer mensen aan het werk te krijgen.

De gemeente Sneek wil initiatieven tot samenwerking graag faciliteren. Daarbij is afgesproken dat een aantal vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en het onderwijs op korte termijn samen een concrete uitwerking gaan maken voor de projecten van het werkgelegenheidsplan "Sneek werkt".

Deze uitwerking zal vervolgens besproken worden op een vervolgbijeenkomst die op korte termijn wordt belegd. Doel zal daarbij zijn om concrete acties te benoemen en uit te voeren.