Technische Universiteit Eindhoven

TU/e gaat strijd aan met chronische ziektes

Geplaatst: 11 maart, 2009

TU/e-faculteit Biomedische Technologie neemt deel in drie van de acht nieuwe projecten van het Center for Translational Molecular Medicine (CTMM), een publiek-privaat samenwerkingsverband dat zich richt op het onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe technieken voor diagnose en behandeling van chronische aandoeningen.

Dit is gisteren bekend geworden. Het gaat om een project rond de diagnose en behandeling van borstkanker (TU/e-bijdrage van prof.dr. Holger Gruell), een project gericht op het zichtbaar maken van aderverkalking (prof.dr.ir. Frank Baaijens) en één waarbij tumoren met behulp van ultrageluid worden vernietigd (prof.dr. Klaas Nicolay). Voor alle projecten is in totaal honderd miljoen euro beschikbaar. De projecten waarbij de TU/e betrokken is, hebben een budget van 45 miljoen euro.

De andere technische universiteiten zijn elk betrokken bij één project. Daarnaast nemen alle universitaire medische centra deel. Volgens CvB-voorzitter ing. Amandus Lundqvist kunnen de drie technische universiteiten door deelname aan de CTMM-projecten hun expertise op het gebied van bio-nanoapplicaties, ict-systemen en toegepaste technologie inzetten voor het welzijn van de bevolking.