Gemeente Scheemda


Binnenkort nieuwe ondergrondse containers in centrum van Scheemda

Eind maart start de gemeente in het centrum van Scheemda met het voorbereid werk voor het plaatsen van ondergrondse glas- en textielcontainers.

Het centrum van Scheemda wordt al lange tijd ontsierd door glascontainers. Het zijn dominante grote blauwe containers. Om het straat beeld te verfraaien, worden deze binnenkort vervangen door ondergrondse containers.

Op dezelfde plaats als waar nu de bovengrondse containers staan, steken dan slechts een paar naar verhouding kleine zuiltjes boven het straatwerk uit.

Het aanzien van het centrum zal door deze verandering enorm verbeteren. Ook het uitzicht voor het verkeer wordt beter, waardoor de situatie aanmerkelijk veiliger zal worden.

Werkzaamheden

Eind maart zal worden begonnen met het benodigde grondwerk. Vanaf begin april kan gebruik worden gemaakt van ondergrondse glas- en textielinzameling.

Het glas kan dan ingeworpen worden, net als nu: groen, bruin en wit glas gescheiden. En in de zuil daarnaast wordt het textiel verzameld.

We rekenen op begrip voor de werkzaamheden. We zullen trachten zo weinig mogelijk overlast te bezorgen. Daarna hopen we dat u veel gebruik gaat maken van de nieuwe voorzieningen.