Esther Raats-Coster beoogd voorzitter PZO

11/03/2009 16:10

Platform zelfstandige ondernemers PZO

Esther Raats-Coster (39) is door het Algemeen Bestuur van de vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) voorgedragen om in juni 2009 de huidige PZO-voorzitter Wim de Braak op te volgen. In april 2008 verkocht Raats haar bedrijf Bandridge Europe NV. Sindsdien werkt zij als zzp'er (zelfstandige zonder personeel). In 2006 werd de beoogd voorzitter gekozen tot "Zakenvrouw van het Jaar".

De kandidatuur van Esther Raats werd bekend gemaakt tijdens het congres "Zelfstandig ondernemerschap: de kansen" dat PZO in het kader van de 2e editie van de Dag van de Zelfstandige organiseerde. Raats, volgt na de formele goedkeuring door de leden van PZO in juni 2009, de huidige PZO-voorzitter Wim de Braak op. Over haar voordracht zegt Esther Raats: "Ik heb veel zin bij PZO aan de slag te gaan. Mijn focus zal liggen op lobbyen om de huidige regelgeving beter aan te laten passen op de behoeften van de steeds groter groeiende groep zzp'ers."

Wim de Braak (62) is sinds de oprichting van PZO in 2002 voorzitter. Zijn voorzittersfunctie eindigt dit jaar vanwege het bereiken van de maximale statutaire termijn.

Platform Zelfstandige Ondernemers

PZO, opgericht in 2002, is de grootste onafhankelijke belangenbehartigingsorganisatie voor zelfstandige ondernemers zonder personeel. Iedere zelfstandige ondernemer kan lid worden van de Vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers. Bijna 20.000 zelfstandigen in tal van sectoren weten zich inmiddels als lid van PZO voor hun collectieve belangen direct vertegenwoordigd in politiek Den Haag. Daarnaast hebben deze zelfstandigen toegang tot een scala aan bijzondere ledendiensten, waaronder de mogelijkheid om tegen zeer gunstige collectieve tarieven en voorwaarden verzekeringen af te sluiten op het gebied van arbeidsongeschiktheid, aansprakelijkheid en pensioen.





http://www.pzo.nl