Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 11-03-2009

Man aangehouden voor slaan huisgenoot

BREDA: De politie werd woensdag even na 22.30 uur gealarmeerd door een bewoner van de Bertelsberg. De man verklaarde bij aankomst van de politie dat hij door zijn huisgenoot was mishandeld. De huisgenoot verbleef al langere tijd in de woning van de 63-jarige gedupeerde. De gedupeerde had de man woensdagavond verteld dat hij moest verhuizen. De huisgenoot zou hierop agressief zijn geworden en hem op het hoofd hebben geslagen. Hierdoor was een hoofdwond ontstaan, die hevig bloedde. De aangever was naar een buurman gevlucht en had de politie gebeld. Deze nam aangifte van de man op en hield een 45-jarige man uit Breda aan voor mishandeling. Hij bekende tijdens verhoor en zei spijt te hebben van de klap. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vier aanhoudingen na inbraak en bedreiging

BREDA: De politie werd woensdagavond gebeld voor een conflict aan de Lijndonk. De eigenaar van een autoverhuurbedrijf had een conflict met een huurder. De eigenaar was, naar eigen zeggen, een gesprek aangegaan met de huurder over schade aan de gehuurde auto. Hierbij was een conflict ontstaan en de gedupeerde zou zijn bedreigd. De huurder zou met een aantal andere mannen terug zijn gekomen en ingebroken hebben in het bedrijfspand. Hier zouden ze autosleutels, -papieren en geld hebben weggenomen. De politie trof aan het Weidehek vier personen aan. Ze waren in bezit van een geldbedrag dat vermoedelijk van de inbraak afkomstig was. De 20-jarige man en drie 19-jarige mannen uit Utrecht zijn aangehouden en in verzekering gesteld.
Van de eigenaar van het bedrijf is aangifte opgenomen.

Politie zoekt getuigen dodelijk ongeval

ACHTMAAL: De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval dat dinsdagmiddag gebeurde op de Achtmaalseweg. Rond 16.40 uur kwamen twee voertuigen frontaal in aanrijding met elkaar. In het ene voertuig zaten een 20-jarige jongen uit Etten-Leur en een 15-jarig meisje uit Achtmaal. Zij raakten lichtgewond bij de aanrijding. In de andere auto zaten een 79-jarige vrouw en een 85-jarige man uit Zundert. De man overleed ter plaatse. De vrouw is met letsel naar het ziekenhuis gebracht. Ze moet een operatie ondergaan aan haar enkel, maar haar toestand is niet kritiek.
Brandweer, politie, ambulance- en traumapersoneel snelden ter plaatsen voor hulpverlening. Gedurende de werkzaamheden van de hulpverleners was de weg afgesloten. Technisch rechercheurs hebben een
sporenonderzoek ingesteld.
Van verschillende getuigen is een verklaring opgenomen door de politie. Ook de bestuurder uit Etten-Leur en zijn vriendin hebben een verklaring afgelegd. Volgens verschillende verklaringen zou de botsing zijn ontstaan, toen de 79-jarige bestuurster een bromfietser in wilde halen. Er zouden echter meer getuigen zijn van het ongeval, die de politie nog niet heeft gesproken. De politie verzoekt hen contact op te nemen via 0900-8844.

46 bekeuringen bij verkeerscontrole

BREDA: De politie hield woensdag tussen 09.15 uur en 10.30 uur een verkeerscontrole op de Westerhagelaan. Bij de controle zijn 42 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximale snelheid. 4 bekeuringen zijn uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel. Op de betreffende weg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 88 km/u.

Man aangehouden voor mishandeling vriendin

BREDA: Voorbijgangers zagen dinsdagmiddag dat een vrouw werd
mishandeld aan de Acaciastraat. Men alarmeerde de politie, die bij aankomst op de Eikenpage door omstanders werd gewezen op de vermeende dader. Het slachtoffer werd in de buurt aangetroffen. De 22-jarige vrouw uit Breda verklaarde door haar 27-jarige vriend uit Breda te zijn mishandeld. De man zou haar tijdens een ruzie hebben geschopt, geslagen en bespuugd. Van de vrouw is aangifte opgenomen. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie nam van meerdere getuigen verklaringen op. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd in verband met zijn rijgedrag ten tijde van de mishandelingen. Hij volgde zijn vriendin met de auto en zou hierbij medeweggebruikers hebben afgesneden. De politie heeft het CBR gevraagd de rijvaardigheid van de verdachte te onderzoeken.

Aanhouding voor bedreiging en lastigvallen ex

BREDA: Woensdagmiddag hielden politiemensen een 58-jarige man uit Breda aan voor bedreiging en stalking van zijn ex. De 51-jarige ex van de man, een inwoonster van Breda, ah eind februari aangifte tegen haar ex gedaan van bedreiging. De man bleef haar hierna lastig vallen door middel van onder andere bezoekjes en smsjes. Ze besloot woensdag naar het politiebureau aan het Chasseveld te gaan, toen de man wederom bij haar woning verscheen. Bij aankomst van de vrouw op het politiebureau kwam de man achter haar aan het bureau binnen. Hij is hierop
aangehouden en verhoord. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Muziekinstrumenten gestolen uit schoolgebouw

BREDA: In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een schoolgebouw aan de Keermanslaan. De daders vernielden een ruit en namen muziekinstrumenten en versterkers weg. De politie heeft aangifte opgenomen van de inbraak en sporen veilig gesteld.

Winkelpersoneel betrapt man op diefstal

BREDA: De politie hield dinsdagmiddag een 31-jarige man uit Breda aan voor diefstal van een navigatiesysteem. De man had het apparaat onder zijn kleding verstopt en wilde de winkel verlaten zonder te betalen. De man is na verhoor in vrijheid gesteld met een proces-verbaal. Het navigatiesysteem is geretourneerd aan de gedupeerde. De politie heeft aangifte opgenomen van de diefstal.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 11-03-2009 16:37 | © Regio Midden en West Brabant |