Gemeente 's-Hertogenbosch

11-03-2009
Herinrichting openbaar gebied Westwal/Molenberg

Het Ingenieursbureau van de gemeente 's-Hertogenbosch en het Waterschap Aa en Maas zijn begin 2008 gestart met de herinrichting van de Stadsdommel en de aanleg van het Bastion Maria. De ecologische verbindingszone is klaar en het werk aan Bastion Maria nadert het einde. Binnenkort wordt gestart met de aanleg van riolering en de nieuwe bestrating.

Bomen
In verband met het naderende broedseizoen worden vóór 15 maart de bomen in de parkeervakken langs de Westwal gekapt. In verband met de veiligheid zal tijdens het kappen van de bomen overdag de rijweg worden afgesloten voor het verkeer. Aansluitend wordt gestart met de riolering en daarna met de bestrating. Het is deze zomer dus kaal langs de Westwal maar in het najaar van 2009 - oktober/november - worden de nieuwe iepen geplant.

Werkvolgorde
Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken maakt de aannemer eerst alle werkzaamheden aan Bastion Maria af. Naar verwachting is hij hiermee eind april klaar. Daarna is de Sint-Janssingel weer bereikbaar via de Berewoutstraat en Achter de Boogaard. Aannemer Heijmans Wegenbouw start vervolgens met de herinrichting van de Westwal en de Molenberg. Om de parkeerdruk zoveel mogelijk te verminderen wordt eerst de Molenberg ingericht zodat er extra parkeerplaatsen beschikbaar komen. Het werk wordt in verschillende fasen uitgevoerd om de woningen en parkeerplaatsen achter de woningen zoveel mogelijk bereikbaar te houden. De herinrichting van de Westwal en de Molenberg duurt tot november van dit jaar.