Gemeente 's-Hertogenbosch

11-03-2009
Milieupolitie op pad

De milieupolitie controleert of regels in de gemeente goed worden nageleefd. Denk bijvoorbeeld aan het aanlijnen van honden of het opruimen van hondenpoep. Maar de milieupolitie is er ook om te controleren of het aanbieden van afval goed verloopt. In januari en februari van dit jaar zijn er twee verbalen opgemaakt.

Vuilniszakken
De gemeente pakt de overlast van vuilniszakken aan. Na een test die vorig jaar in de binnenstad plaatsvond, geldt sinds 1 januari voor de gehele gemeente een nieuwe regel. Vanuit het principe "de vervuiler betaalt" worden illegaal in het openbaar achtergelaten vuilniszakken onmiddellijk verwijderd. De vervuiler krijgt hiervan de rekening toegestuurd, die EUR 150,- bedraagt. In januari en februari ontvingen 69 personen een dergelijke rekening.

Verloren lading
Op industrieterrein De Brand verloor een vrachtwagen zijn lading. De lading bevatte melkzuur, wat een schadelijke stof is voor het milieu. De brandweer moest erbij komen om de stof op te ruimen. De chauffeur van de vrachtwagen kreeg een verbaal. De gemaakte kosten worden op hem verhaald.

De regels waarop de milieupolitie controleert kunt u terugvinden in de Algemene Plaatselijke Verordening op deze website onder Bestuur en Organisatie en dan Regelgeving.