Gemeente Nuenen


Schoolproject KIDS Sport van start

De Lokale educatieve beleidsagenda

In de Lokale educatieve beleidsagenda hebben schoolbesturen en gemeente belangrijke onderwerpen geagendeerd. Het stimuleren van beweging bij basisschoolleerlingen is één van de agendapunten in deze Lokale educatieve beleidsagenda. Daarnaast wil de gemeente Nuenen het sportaanbod verbeteren en vergroten.

KIDS Sport in Nuenen

Daarom gaat op alle Nuenense basisscholen een nieuw schoolproject van start: KIDS Sport: "Kinderen In De Sport". Het programma van KIDS Sport bestaat uit allerlei activiteiten waarbij samenwerking tussen scholen en sportverenigingen centraal staat. De activiteiten vinden plaats tijdens en buiten schooluren, zowel op het schoolplein als bij de sportverenigingen. Tijdens de reguliere gymlessen op school maken kinderen kennis met diverse takken van sport. Sport- en lesmaterialen bieden extra ondersteuning en maken de lessen vernieuwend.

Basisscholen en sportverenigingen enthousiast

Alle basisscholen hebben positief op dit project gereageerd. Zij gaan in samenwerking met de sportverenigingen de KIDS Sport gymlessen uitvoeren. Onderstaande sportverenigingen nemen deel: voetbalvereniging RKVV Nederwetten, volleybalvereniging Nuvo '68 , korfbalvereniging NKV, honk- en softbalvereniging HSCN, tennisvereniging De Goudhoek en Badmintonclub Nuenen. De gemeente hoopt van harte dat zoveel mogelijk andere sportverenigingen zich ook aanmelden. Op die manier genieten nog meer kinderen met veel plezier en enthousiasme van sport en spel. Zowel op school, binnen een sportclub als in hun directe leefomgeving.

Start KIDS Sport in week 12

Op dinsdagavond 3 maart 2009 vond de officiële startbijeenkomst van KIDS Sport plaats in het gemeentehuis. In week 12 gaat KIDS Sport officieel van start op alle Nuenense basisscholen. Tot het einde van dit schooljaar wordt KIDS Sport in drie sportblokken van drie weken aangeboden. Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer Boot van Sportservice Noord-Brabant en mevrouw Serrarens van de gemeente Nuenen.