Gemeente Almere

Groot enthousiasme voor IkbouwbetaalbaarinAlmere

11-03-2009

Drukte bij ik bouw betaalbaar in de kavelwinkel Betaalbaar bouwen in Almere. Het lijkt ruim 155 huishoudens de manier bij uitstek om juist in deze tijd tot hun ideale woning te komen. Dit blijkt uit het aantal inschrijvingen voor de regeling `IkbouwbetaalbaarinAlmere' (IbbA). Tot 5 maart jl. konden geïnteresseerden zich aanmelden om in aanmerking te komen voor een IbbA-kavel. Het aantal inschrijvingen en de animo om zelf een huis te bouwen is zo hoog, dat het voor IbbA een belangrijke reden is om te kijken hoe zij zo spoedig mogelijk nieuwe kavels op de markt kan brengen.

Om iedere deelnemer een eerlijke kans te geven, wordt er geloot. Van de 155 huishoudens maken 64 kans op een kavel. De mensen die zijn ingeloot, kunnen op volgorde van hun inlootnummer een keuze maken uit de 64 kavels in het Homeruskwartier.

Het belangrijkste doel van het programma `IkbouwbetaalbaarinAlmere' is het bouwen van een eigen huis ook mogelijk te maken voor een doelgroep met een inkomen tot modaal. De grote belangstelling tijdens de informatiedagen in januari en februari bevestigt de gedachte dat veel mensen dit graag willen, vooral vanwege de gunstige voorwaarden. De VOF IbbA, die bestaat uit Woonstichting De Key en de gemeente Almere, zal ervoor zorgen dat er zo snel als mogelijk voldoende IbbA- kavels op de markt komen om aan deze vraag te voldoen.

Op de website http://www.ikbouwbetaalbaar.nl/ kunnen geïnteresseerden de laatste ontwikkelingen op de voet volgen. Ook vindt men er alle achtergrondinformatie over de regeling, voorwaarden en een inschrijfformulier voor de mensen die ook in aanmerking willen komen.

Artikel(en)


* IkbouwbetaalbaarinAlmere

* Kavels betaalbaar voor midden-inkomens en starters

Link(s)


* IkbouwbetaalbaarinAlmere