Provincie Utrecht

Provincie investeert in nieuwe toeristische trekpleisters

11-3-2009 -

Om Utrecht op de kaart te zetten voor toeristen met nieuwe attracties en evenementen stelt het college van Gedeputeerde Staten subsidie beschikbaar voor meerdere projecten. De investering is vooral bedoeld om dagtoerisme te stimuleren naar de provincie Utrecht.

Vernieuwde haven Wijk
Wijk bij Duurstede kan rekenen op een provinciale bijdrage van ruim 80.000 euro. Met deze investering wordt de stadshaven omgebouwd naar een toeristische poort voor het Kromme Rijngebied. In de haven komen drie aanlegsteigers en een terras voor opvarenden van een rondvaartboot. Bovendien wordt de Havenweg beter toegankelijk gemaakt en komen er extra parkeerplaatsen.

Klassieke muziek aan de Grift
Voor het eerst wordt op 27 juni a.s.een concert met klassieke muziek op het water van de Grift in Veenendaal georganiseerd. Het concert zal circa 3500 bezoekers trekken uit de regio. Vanwege het laagdrempelige karakter van dit evenement en de bezoekersstroom stelt de provincie hiervoor 8.000 euro beschikbaar.

Overige projecten
Overige projecten die de provincie Utrecht ondersteunt, zijn de Kunstvaarroute Amersfoort, het Oogstfeest 2009 Kromme Rijnstreek, het Latijns-Amerikaans festival `Dias Latinos' in Amersfoort, nieuwe tuinarchitectuur in Makeblijde (Houten) en het muziekfestival "Kameryck Klassiek" dat in augustus 2009 op recreatieterrein Oortjespad in Kamerik wordt gehouden.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196