Gemeente Lelystad

Lelystad neemt deel in vereniging Amsterdam Airport Area (AAA)

Binnen de Metropoolregio richt Amsterdam Airport Area zich o.a. op de internationale marketing en promotie van luchthaven en logistiek gerelateerde bedrijvigheid.

Doel

De samenwerking heeft ten doel om door een gezamenlijk internationaal marketing(communicatie) beleid de regio in de internationale markt te positioneren als aantrekkelijke vestigingslocatie voor de zakelijke doelgroep, teneinde nieuwe internationale bedrijvigheid naar de regio te trekken.

Leden

De vereniging Amsterdam Airport Area (AAA) is een samenwerkingsverband van publieke en private partijen die allen belang hebben bij het behouden en versterken van de internationale concurrentiepositie van de Schipholregio. Op dit moment bestaat de vereniging uit de volgende leden: Schiphol Area Development Company; Schiphol Real Estate; Gemeente Amsterdam; Haven Amsterdam; Gemeente Haarlemmermeer; Gemeente Almere; Provincie Noord-Holland; ING Real Estate; Multi Development; ABN Amro; AM; Dura Vermeer; MAB Development; OVG Projectontwikkeling; AMB Property Corporation en Delta Development Group.

Maatwerk

De afgelopen jaren heeft Lelystad op de Nederlandse markt geïnvesteerd in een gerichte acquisitie waarbij persoonlijke aandacht centraal staat. De komende jaren wil Lelystad ook een belangrijkere rol spelen op de internationale markt. De vereniging Amsterdam Airport Area is hierbij een partner van formaat. Uitgangspunt is een gerichte acquisitie. Ken de klant en zijn problemen, weet wat er in de sector speelt. Geen algemene voorlichting in het vestigingsproces maar maatwerk en een totaalproduct. Van bedrijfsvestiging tot huisvesting van het personeel. Het opbouwen van duurzame relaties staat hierbij centraal.

Internationale concurrentie

Binnen AAA kan Lelystad zich als onderdeel van de Randstad profileren. De internationale concurrentiekracht van Lelystad (straks met een luchthaven en een binnenhaven) hangt direct samen met de Amsterdamse metropool. Immers: de (mentale) afstand die Nederlanders tussen Amsterdam en Lelystad ervaren, speelt internationaal vrijwel geen rol. Lelystad kan daar haar eigen bijdrage aan geven, door haar kwaliteiten uit te dragen. Een ruim, grootschalig groen vestigingsmilieu (werken en wonen) maakt onderdeel uit van het totaalpakket dat de metropool in de internationale concurrentie tussen regios te bieden heeft. Bovendien betekent de deelname ook zichtbaarheid van Lelystad in een omgeving met belangrijke institutionele Metropool-spelers (binnen, buiten of net óp de grens van de overheid). AAA levert contacten op die van belang zijn voor het functioneren in de Metropool regio, met name ook die buiten de overheidsinstituties zijn gelegen.
---