Gemeente Dordrecht

Informatiemarkt voor bewoners gebied Centrum

Op woensdag 11 maart 2009 organiseert de gemeente de eerste Gebiedsinformatie Markt (GiM) voor de wijken in het gebied Centrum van Dordrecht. Het gaat om de wijken Binnenstad, Noordflank, de Staart en het Reeland. Bewoners van deze wijken zijn van harte welkom in Schouwburg Kunstmin van 16.00 uur tot 21.00 uur. Met de GiM wil de gemeente een nieuwe manier van burgerparticipatie stimuleren. Bewoners kunnen namelijk zelf onderwerpen kiezen, zich aanmelden voor een zeepkist en kiezen op welk tijdstip ze de informatiemarkt bezoeken.

Prettig leven en wonen
De Gebiedsinformatie Markt is een nieuw idee en komt in 2009 in plaats van het Wijk Beheer Overleg (WBO). Daar overlegden een vaste groep actieve bewoners met medewerkers van de gemeente. Om naast deze vaste groep meer bewoners te bereiken, heeft de gemeente het initiatief genomen om dit jaar twee keer een informatiemarkt te houden voor alle bewoners van het gebied Centrum. De gemeente vindt het belangrijk dat mensen betrokken zijn bij hun wijk. Zij weten vaak het beste wat er nodig is om prettig te kunnen leven en wonen.

Bewoners kiezen onderwerpen
Jan Wind, Gebiedsmanager Centrum van de gemeente Dordrecht: 'Bewoners kunnen via een aanmeldformulier vóór woensdag 4 maart 2009 kiezen welke onderwerpen aan bod komen op de GiM. Daarnaast kunnen ze zich via hetzelfde formul ier aanmelden voor de zeepkist: hét podium om een onderwerp aan een medewerker van de gemeente Dordrecht, politie, wooncorporatie of instelling bekend te maken en te bespreken.'

Schoon, heel en veilig
Voor meldingen over de woonomgeving kunnen bewoners op de informatiemarkt terecht bij het schouwloket. Medewerkers van de afdeling Stadsbeheer van de gemeente helpen een melding in te voeren via het digitale systeem van de wijklijn. Bewoners kunnen nu ook al een melding doen via de wijklijn, telefoonnummer (0900) 555 8 333 of www.dordrecht.nl/wijklijn.

Meer informatie en aanmeldformulier
Bewoners die een vraag hebben over hun wijk kunnen terecht bij het Gebiedsteam Centrum van de gemeente. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer (078) - 639 86 46 of per e-mail: wijkbeheercentrum@dordrecht.nl. Bewoners kunnen hier ook terecht voor het aanmeldformulier en meer informatie over de GiM. Of kijk op www.dordrecht.nl/gim.

Noot voor redacties:

Datum 17 februari 2009
Redactie Wilma de Jong
Servicecentrum Drechtsteden
Communicatie Advies en Middelen
T (078) 639 84 57
Informatie Jan Wind
Gemeente Dordrecht
Wijkgericht Werken
T 06 - 22 46 86 18