Jong talent uit Rotterdam Zuid exposeert in de galerie van Villa Zebra 04/03/2009 15:33

Vestia Rotterdam Feijenoord Op woensdag 11 maart om 13.15 uur opent in Villa Zebra de bijzondere tentoonstelling 'Schoonheid', met kunstwerken die gemaakt zijn door kinderen uit de Oleanderbuurt in Rotterdam Zuid.

Hoe kun je kinderen uit een relatief arme, maar kinderrijke wijk als de Oleanderbuurt stimuleren in hun creatieve ontwikkeling? Kan kunst bijdragen aan hun gevoel van eigenwaarde? Met deze vragen klopte woningcorporatie Vestia Rotterdam Feijenoord aan bij Villa Zebra directeur Fred Wartna. Het kinderkunstmuseum kwam vervolgens met een voorstel voor een serie bijzondere workshops. In een ruimte in het hart van de wijk, beschikbaar gesteld door Vestia, gingen de kinderen vervolgens aan de slag.

Een half jaar lang verzorgden kunstenaars Svetlana Prigoditch en Henriëtte Silem de druk bezochte workshops voor jonge kinderen in 'Museum Oleander'. In eerste instantie stond het thema 'wie ben ik?' centraal. Kinderen onderzochten hun zelfbeeld met zelfportretten waarbij ze zeer uiteenlopende materialen gebruikten. Vervolgens gingen ze op zoek naar ware schoonheid. Zit schoonheid van binnen of van buiten? In een ander of in de natuur? Volgens de toegewijde begeleiders vind je schoonheid overal en in alles. Je komt het tegen in diverse vormen en maten. In geur en kleur. Vaak zonder het te beseffen. Spelenderwijs werden de kinderen gestimuleerd hun beeldvorming te verbreden, door gebruik te maken van verschillende materialen. Om zo te leren relativeren wat mooi en wat lelijk is.

Kroon op het werk is een expositie in het kinderkunstmuseum zelf. En die is van 11 maart t/m 5 april 2009 te zien in de kindergalerie van Villa Zebra, op de Stieltjesstraat 21 te Rotterdam.

Na het bezichtigen van de tentoonstelling kunnen bezoekers ook de tentoonstelling 'Stond held sterk?' bezoeken en de workshop Heldenverhalen volgen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.villazebra.nl/