RTL Group

Vermeend, Jongerius en Bakas te gast in eerste aflevering Studio E&W bij RTL Z

Op woensdag 11 maart start het RTL Z-debatprogramma Studio E&W, met een nieuwe serie. Voor de eerste aflevering luidt de stelling: Mensen functioneren beter bij onzekerheid . Gasten in deze uitzending zijn: oud-minister Willem Vermeend, FNV voorzitter Agnes Jongerius en trendwatcher Adjiedj Bakas.

De drie prominenten zijn goed voor talloze gepeperde uitspraken. Zo stelt Vermeend: Het kabinet verliest nu vaart en voeling met de samenleving, en de samenleving roept: doe wat!, laat zien dat je het weet!. Ook Jongerius laat zich kritisch uit over de regering: Ik heb het idee dat men in politiek Den Haag vooral bezig is om het staartje van de crisis op te lossen en ik zie geen ander land in Europa waar men begint bij de staart in plaats van bij de kop. En ook Bakas laat zich niet onbetuigd in de discussie: Dat vasthouden aan de aow leeftijd van 65 is volstrekt bezopen. Die leeftijd is door Drees ingevoerd in een tijd dat we dood gingen op 66. Dat was maar voor een jaar! Nu zijn we niet meer dood te knuppelen en we willen nog steeds met 65 op pensioen. En als we de formule van Drees hadden gevolgd was het nu 72 jaar. Pijnlijk hè, om van een Surinamer te horen: doorwerken na je 65ste moet!.

In Studio E&W voeren arbeidsmarktspecialisten Eric Bremer en Loek Wijchers wekelijks met drie gasten een pittige discussie over werk, loopbaan en arbeidsmarkt. Voor deze discussies komt er telkens een specifieke stelling op tafel. Na de tv-uitzending zetten de presentatoren en hun gasten de discussie informeel voort op www.studioew.nl.

Uitzendingen:Studio E&W, tien weken lang vanaf woensdag 11 maart dagelijks bij RTL 7: ma. 15.20 uur, dinsdag 10.20 uur, woensdag 11.20 uur, donderdag 13.20 uur en vrijdag 14.20 uur.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.